În dosarul "Volaret"/ Nicio decizie în doi ani de judecată

În dosarul "Volaret"/ Nicio decizie în doi ani de judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii Tribunalului au mai dat un termen, 19 martie, în dosarul înşelăciunii comise prin intermediul agenţiei imobiliare Volaret. Şapte inculpaţi şi 24 de părţi vătămate sunt în acest dosar, trimis în instanţă din mai 2012. Practic, de aproape doi ani de zile, cei care s-au trezit şi fără bani, şi fără case, aşteaptă măcar un prim răspuns din partea judecătorilor gălăţeni, care sunt încă la stadiul de audiere a martorilor. Unii dintre aceştia au fost acuzaţi în sala de judecată că au ştiut ce urma să se întâmple cu apartamentele lor, de vreme ce au acceptat bani pentru a-şi achita datoriile la întreţinere, dar şi amenzile care apăreau la Finanţe. Datoriile nu îi lăsau să-şi înstrăineze casele, iar banii, dacă i-au primit, după cum ar atesta unele acte, ştiau de ce i-au încasat, au explicat avocaţii, decişi să le facă plângere penală martorilor.

Procurorii DIICOT Galaţi au trimis în judecată mai multe persoane care au deţinut agenţia Volaret sau au fost în legătură cu aceasta. Prin intermediul societăţii s-au efectuat tranzacţii cu locuinţe ale unor chiriaşi. Numai că unele dintre case au fost oferite mai multor doritori, care astfel s-au trezit şi fără bani, dar şi fără case.

În timpul urmăririi penale, au fost cercetate în stare de arest patru inculpate: Brânduşa Miron, Brigitta Pilat, Aneta Bârhală şi Mariana Stănilă. Pe parcursul anchetei, acestea au fost puse în libertate, fiind obligate să nu părăsească ţara. Potrivit noilor reglementări penale, intrate în vigoare la 1 februarie, această măsură poartă o altă denumire - control judiciar, motiv pentru care magistratul trebuie să se pronunţe acum din nou pe acest subiect.

Citit 1447 ori Ultima modificare Luni, 24 Februarie 2014 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.