Nici un răspuns în dosarul "Volaret" după aproape doi ani de judecată

Nici un răspuns în dosarul "Volaret" după aproape doi ani de judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii Tribunalului au impus controlul judiciar în cazul a şase dintre cei şapte inculpaţi din dosarul "Volaret". Aceştia au printre altele interdicţia de a părăsi ţara şi, deocamdată, niciunul nu a depus contestaţii. Controlul judiciar a fost impus de instanţă potrivit noilor reglementări în materie penală, care impun ca judecătorii să analizeze oportunitatea instituirii unor măsuri.

Dosarul "Volaret" va face în luna mai doi ani de când se află pe masa de lucru a primei instanţe de judecată. Cazul a fost instrumentat de procurorii gălăţeni ai DIICOT, care l-au făcut public la începutul lui 2011, când patru dintre inculpate - Brânduşa Miron, Brigitta Pilat, Aneta Bârhală şi Mariana Stănilă - au fost arestate. Femeile au fost puse ulterior în libertate, pentru ca în mai 2012 să fie trimise în judecată, alături de Eva Rusu, Mihaela Podaru şi Mircea Zain.

Procurorii au estimat că prejudiciul se ridică la aproape o jumătate de milion de euro şi se răsfrânge asupra a 24 de părţi vătămate. Anchetatorii i-au acuzat de înşelăciune pe cei şapte inculpaţi. Ei le-au reproşat că, prin intermediul agenţiei imobiliare "Volaret", a cărei lichidare judiciară s-a finalizat, au înşelat mai multe persoane, promiţându-le achiziţionarea unor case la preţuri mici. Inculpaţii ar fi oferit însă aceleaşi imobile mai multor persoane, care astfel au rămas şi fără case, şi fără bani. Era vorba de locuinţe unde stăteau chiriaşi ai municipalităţii.

Audierea martorilor a dus la situaţii bizare, din cauză că avocaţii inculpaţilor susţin că o parte dintre martori ar trebui să stea alături de clienţii lor, pentru că ar fi ştiut ce urma să se întâmple cu apartamentele, de vreme ce au acceptat bani pentru a-şi achita datoriile la întreţinere şi amenzile de la Finanţe. Aceştia au explicat că debitele pe care le aveau la Finanţe i-ar fi determinat să ia banii, pentru ca ulterior să-şi poată înstrăina locuinţele pe care le deţineau în chirie. Avocaţii au adus în instanţă acte care ar atesta primirea unor sume de bani, dar martorii nu au recunoscut nici faptele reclamate şi nici semnăturile ca fiind ale lor.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 17 aprilie.

Citit 1346 ori Ultima modificare Luni, 07 Aprilie 2014 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.