Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
26 comentarii

* Conducerea societăţii va fi asigurată de preşedintele CA, o serie de cheltuieli vor fi reduse drastic, iar şoferii ar putea primi majorări salariale


În urma grevei spontane declanşată de şoferii Transurb pe data de 31 martie, Marius Stan a cerut un control la societatea locală de transport public. După două săptămâni, comisia care a fost învestită să verifice situaţia economico-financiară a societăţii a finalizat raportul privind controlul efectuat. Raportul cuprinde mai multe măsuri de îmbunătăţire a activităţii societăţii, în vederea rezolvării problemelor invocate de salariaţii care au declanşat greva.
Una dintre cele mai importante măsuri priveşte conducerea societăţii Transurb. Până acum, Consiliul de Administraţie nu a avut preşedinte, deciziile fiind luate de directorul general. "Consiliul de Administraţie al SC Transurb SA va proceda de urgenţă la alegerea unui preşedinte, care să asigure conducerea societăţii", se arată în raportul comisiei. Astfel, Genica Totoloci va fi director executiv, ea urmând să pună în aplicare deciziile luate de preşedintele şi membrii Consiliului de Administraţie.
Mai mult decât atât, directorul societăţii nu va mai încasa prima anuală, care varia între 29.000 şi 58.000 de lei, „pentru că nu au fost stabilite şi aprobate criteriile de performanţă”.

Se va reduce personalul TESA

Comisia de control a acordat un termen de o săptămână pentru ca reprezentanţii conducerii Transurb SA „să prezinte un proiect de organigramă adaptată la condiţiile reale de funcţionare a societăţii şi care să urmărească eficientizarea activităţii”. În acest proiect, conducerea societăţii trebuie să ţină cont de cerinţa salariaţilor privind reducerea personalului TESA, măsură dispusă şi de comisia de control.
De asemenea, vor fi externalizate mai multe activităţi care grevează fondul de salarii. După ce noua organigramă şi noul stat de funcţii vor fi aprobate, se va face o analiză a impactului pe care acestea le vor avea asupra fondului de salarii prevăzut pe 2014. Abia după ce această analiză va fi gata, se vor putea lua în calcul şi majorările salariale solicitate de şoferi.
Corpul de control nu a uitat nici de solicitările privitoare la parcul auto. „Consiliul de Administraţie va aproba în regim de urgenţă completarea parcului auto cu mijloace de transport de capacitate medie şi mică (midibuze şi microbuze), cu care se va executa orarul regulat de transport pentru rentabilizarea traseelor care nu au flux de călători pe toată durata zilei sau care deservesc cartierele de la periferia oraşului”, se precizează în raportul prezentat de comisie primarului Marius Stan.
Deciziile finale însă vor fi luate, cel mai probabil, luna viitoare, într-o şedinţă a Consiliului Local.

Citit 7583 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Aprilie 2014 17:58

26 comentarii

 • postat de unu Luni, 28 Aprilie 2014 14:19 5.13.217.*** Link la comentariu
  2
  2

  Iar o luam de la capat.In alte tari strazile sunt fff mari in comparatie cu jud. GALATI, in alte judete exista maxi-taxi.Chiar daca soferii cascarabetelor sunt cum sunt, nici cei de la transurb nu sunt ma breji decat ceilalti.Evaziunea e de competenta Fiscului,nu a cetatenilor ofuscati.Cui nu-i place cu cascarabeta sa astepte autobuzul.Nu la toti ne plac autobuzele,fiecare cu ce vrea.ASA CA NU MAI IMPROSCATI CU NOROI IN ALTII, pt.simplu motiv ca nu va plac.

  Raportează
 • postat de fatarnicie Luni, 21 Aprilie 2014 09:20 5.13.236.*** Link la comentariu
  0
  4

  cind vrei sa nu rezolvi o problema, infiintezi o comisie.

  Raportează
 • postat de Articol de rahat Duminică, 20 Aprilie 2014 08:55 5.13.231.*** Link la comentariu
  0
  3

  Articol de rahat.Am inteles doar ca Genica nu poate fi decat director.

  Raportează
 • postat de jos analfabeta Vineri, 18 Aprilie 2014 02:06 79.116.98.*** Link la comentariu
  1
  16

  I-ati luat boii de la bicicleta analfabetei de la Transurb. Sa dea inapoi primele anuale incasate in anii trecuti, dle primar !

  Raportează
 • postat de de la un sofer prost Joi, 17 Aprilie 2014 22:33 79.116.101.*** Link la comentariu
  0
  17

  Intotdeauna a fost mai bine si s-a trecut la mai bine PENTRU CEI MARI... D-na directoare, un sut in dos, un pas inainte, cu schimbare de locuri INTRE CLANURI. Asteptam sa vedem ce masini se vor aduce (microbuze sau midibuze). In orasul Galati trebuiesc masini mari precum jafurile de MAZ-uri sau autobuzele DAF, aduse SH precum si rentabilizarea unor trasee cu calatori putini (modificare, extensie). Concluzia: MAI SPALAM NISTE BANI. Si uite cum luam PROBLEMA de la capat, si anume, SA SE SPELE SOFERII PE CAP CU REZULTATELE (AUTOBUZELE UZATE SI CALATORII NEMULTUMITI).

  O sa ducem dorul pieselor de schimb, cum l-am dus si pana-n zilele de astazi; drept dovada troncaneala autobuzelor si defectarea lor tot mai deasa. Se spune mereu ca e CRIZA FINANCIARA (banii necesari ducandu-se la partide precum P.C., in conturi sau la vilute, dar se sustine ca s-a modernizat garajul).

  Domnule Primar, pana cand o s-o ducem tot asa? E bine, e bine, e bine...

  Raportează
 • postat de hehe Joi, 17 Aprilie 2014 22:21 5.13.154.*** Link la comentariu
  2
  8

  solutia primariei pentru un transport civilizat sunt microbuzele. Buna treaba! Florin, sunt curios daca exista vreun maxi taxi amendata ca nu a respectat graficul. ma indoiesc.

  Raportează
 • postat de Marian Joi, 17 Aprilie 2014 18:03 5.13.179.*** Link la comentariu
  1
  17

  Solutia cea mai buna este sa preia primaria intregul transport in oras, asa cum este la Iasi sau Constanta. Acolo indiferent de mijlocul de transport pe care il preferi (inclusiv Maxi Taxi) urci cu BILET cumparat de la casa de bilete a societatii de transport. Atunci gata cu salarii NESIMTITE, cu concurenta neloiala, etc. Dar mai trebuie sa fie de acord si DURBACA, Asta e!!!!

  Raportează
 • postat de Teo Joi, 17 Aprilie 2014 17:41 109.100.62.*** Link la comentariu
  0
  12

  Chiar au reparat-o! Se mai pune si un presedinte al cons. de administratie care va avea - desigur - un salariu si mai mare decat al dir.executiv !
  D-le Primar,se poate asa ceva ?

  Raportează
 • postat de Tipsi Joi, 17 Aprilie 2014 15:37 89.121.153.*** Link la comentariu
  0
  15

  pentru EGIPTEANUL
  Nimeni nu vede nimic ptr. ca societatile de transport sunt fie ale consilierilor locali, fie ale politailor.
  Nimeni nu vede evaziunea care se face in orasul asta in toate domeniile. Va dau doar un exemplu de consilier local: Bucatanschi, merge-ti la cabinetul lui, nu-ti da bon decat daca ceri cu insistenta, si la urma urmei cine sa vada? Cei de garda? Ha, ha, ha. Uitati-va ce masini au, ce case au - (adica lupul paznic la oi, pentru cine nu intelege).
  pentru Adrian - este foarte corect, frumos si adevarat ce scrii, dar ori esti naiv, ori esti un preot care vrea sa-i recupereze moral pe politicienii Galatiului. N-o sa ai succes cu ei.

  Raportează
 • postat de AntiNelu Joi, 17 Aprilie 2014 15:34 92.80.175.*** Link la comentariu
  0
  7

  Inteligenta manevra pentru naivi! Cand vor fi "externalizate mai multe activitati", inseamna ca vor realiza venituri mai multe firme. Ori isi vor ingrosa castigurile cele agreate. Astfel,politicienii din puterea locala (ALESII NOSTRI !!!!!) vor intemeia si mai multe "prietenii" cu firmele beneficiare. Cine mai poate spune ca alesul prin vot nu e inteligent?
  Transparent ar fi daca ar fi nominalizate persoanele care au analizat situatia in discutie.

  Raportează
 • postat de Vlad Joi, 17 Aprilie 2014 15:18 89.121.153.*** Link la comentariu
  0
  20

  SA FIE OBLIGATA SA DEA BANII INAPOI SI DACA NU-I DA, SA FIE DATA IN JUDECATA, SA SPUNA INSTANTA CE PERFORMANTE A AVUT MAIMUTA, CA SA MERITE BANII ACEIA, si apoi sa fie executata in bunurile personale!!
  Stie tot Galatiul ce performante a avut: Transurb este falimentara de ani de zile dar a fost sustinuta de catre Consiliul Local Galati şi Primaria Galati cu banii populatiei orasului care-si plateste impozitele si taxele pentru ca PC si PSD sa dea bine la alegeri. Domnilor care conduceti orasul, aratati publicului prin mass-media:
  - incasarile si cheltuielile Transurb-ului;
  -rezultatele financiare ale controlului;
  pentru ca sunt banii contribuabililor,

  Raportează
 • postat de AntiToto Joi, 17 Aprilie 2014 15:00 82.137.11.*** Link la comentariu
  0
  14

  Pe cat puneti pariu ca desi se intampla aceste lucruri, cetatenii galateni vor vota tot psd, pc & co la europarlamentare? Asa ca tot Genica si mafiotii ceilalti vor fi pe val si vor avea si sustinere de la Bruxelles. Iar noi vom circula tot cu rable aruncate de altii si care polueaza cat zece. Mai bine s-ar gandi primarul la trolee si tramvaie asa cum e tendinta prin toata lumea, transport ecologic.
  Poate ca e vremea sa se mai faca ceva schimbari in conducerea societatilor de stat si nu doar la nivelul amaratilor, ca intotdeauna sufera tot cei de jos.
  Daca ar pleca Genica si toti trepadusii pe care i-a adus in Transurb in toti anii de cand e directoare, s-ar rezolva si problema TESA.

  Raportează
 • postat de EGIPTEANUL Joi, 17 Aprilie 2014 12:44 82.137.12.*** Link la comentariu
  2
  23

  CHIAR NIMENI DIN PRIMARIE NU VEDE CA CEI DE PE MAXI TAXI NU DAU BILETE DE ANI DE ZILE , CONSILIUL LOCAL NU ARE NICI O REACTIE , ASTEAPTA SA FIE NUMAI ALESI SI ATIT SAU SINT SI EI IMPLICATI IN EVAZIUNAE ASTA

  Raportează
 • postat de adrian Joi, 17 Aprilie 2014 11:47 86.127.208.*** Link la comentariu
  0
  33

  Cum poti sa iei prima intre 29.000 şi 58.000 de lei cand societatea e pe pierderi ?E total imoral.Acesti bani ar trebui restituiti pentru ca au fost obtinuti nemeritat.Ca manager daca nu aduci profit sau macar sa nu ai pierderi, nu iti meriti postul si salariul.Lasi pe altul, cu alt program de management mai performant,nu stai zeci de ani ingropand societatea in datorii ( cerand si subventii din ce in ce mai mari ) prin lipsa de profesionalism .O fi bani de la buget (contribuabili) dar cate piei sa mai iei prin marirea impozitelor si taxelor locale pentru acoperirea incompetentei managerilor pusi politic.Am un sfat pentru partide. Mai bine ati pune manageri profesionisti(concurs real ,cu salarii bune) ca sa mearga regiile locale pe profit (Transurb,Apacanal,Apaterm,Ecosal etc) si veti avea bani mai multi (salarii) si pentru oamenii politici ca si consilieri locali,primari sau alte posturi rezultate prin alegeri (alesi politic) .

  Raportează
 • postat de IORGA Laurentiu Joi, 17 Aprilie 2014 11:07 83.103.186.*** Link la comentariu
  0
  32

  Deci nu sunt „criterii de performanta”, deci nu va mai lua prima anuala de 29.000 - 58.000 lei.
  Inseamna ca nici nu au fost „criterii de performanta”, deci ar trebui sa restituie primele incasate anterior.

  Raportează
 • postat de bogdan Joi, 17 Aprilie 2014 10:56 81.244.1.*** Link la comentariu
  3
  28

  Domnule primar, sunt convins ca ati fost prin orasele civilizate ale Europei...Ati vazut vreaun maxi-taxi cocosat prin aceste orase?! Solutia o reprezinta mijloacele de transport in comun mari, autobuze, tramvaie si ATAT. Civilizate, spatioase, la program..si control la bilete la sange. Maxi taxi, microbuze si alte cascarabete sunt numai in tarile de lumea a 3 a gen India, Pakistan, Africa... Incurca circulatia si incurajeaza evaziunea.De asemenea puneti domle parcari cu plata in tot orasu...cine nu si permite masina personala, sa nu si cumpere!

  Raportează
 • postat de un galatean Joi, 17 Aprilie 2014 10:23 5.13.157.*** Link la comentariu
  1
  29

  Inteleg ca va fi aceasi marie , dar cu alta palarie , sunteti penibili , nu va e rusine sa iesiti cu asemenea articole ? La Transurb , toate bune si la locul lor , la casa aceea de copii , aproape totul este bine , totul merge excelent in tara asta , nu mai avem remediu nici de acum in 50 de ani , vai de mama noastra , tara de rahat cu politicieni pe masura , tie sila de ce vezi la televizor, ce citesti si ce auzi , si mai vor sa-i votezi , pe cine dracu sa mai votezi , ca s-au perindat cam toti pe la putere si lucrurile s-au inrautatit ...nu poti sa ai decit setimentul de dezamagire , eu cel putin asta simt .

  Raportează
 • postat de florin Joi, 17 Aprilie 2014 10:23 5.13.166.*** Link la comentariu
  17
  9

  Vis a bis de soferii de maxi taxi aveti perfecta dreptate!
  Dar soferii de autobuz care dau bilete clmpostate cu 1 leu ?de ei sunteti mai multumiti? Ajungeti mai ieftin la serviciu sa in teleg?ei nu vb la telefon ?ba da !ei nu fac evaziune ci fura ! Meltenii de la transurb 90%dintre ei au legitimatiile la vedere?cand pun cate o frana de te stange gramada pe ei nu i vedeti ?tot bateti apa in piua cu maxi taxi ! Cum sunt marlani la maxi sunt din belsug si la transurb dar nu i vedeti pentru ca nu interactionati decat atunci cand va dau biletele cu 1 leu !
  Ce va doare de dapt cel mai mult ? Ca trebuie sa platiti transportul ?mi robuzele de tip maxi taxi au un grafic stabilit de catre un serviciul transporturi din primarie la fel ca si transurbul!ca nu l respecta platesc amenzi si nu sunt chiar mici acele amenzi!
  Autobuzele respecta graficul ?90%da !restul cel putin dimineata si seara zboara prin statii probabil sa ajunga la capat sa nai (mulga ceva motorina )
  Am de dat exemple dar ma limitez !
  Stiu microbuze care alimenreaza strict de la peco transurb de ani de zile!!!!!
  Totusi sakariul la transurb nu este chiar mic 1400 1500 lei bonuri de masa pt un salariu de sofer jn romanua nu i chiar mic.de acord cubri programul este alandala da rau de tot .
  Asa ca pentru cei care arunca primii cu piatra mai ganditiva ! Daca de maine nu ar mai fi acest mijloc de transport in comun privat ar ramane inca trei sute de someri daca nu mai bine in oras !plus de asta nu ar mai avea cine s a

  Raportează
 • postat de Akbar Joi, 17 Aprilie 2014 10:16 86.127.208.*** Link la comentariu
  0
  18

  Dar pentru indemnizatia Directorului societatii au fost stabilite şi aprobate criteriile de performanţă ? Si daca da, in ce masura au fost acestea indeplinite ? Ca nu poti avea salar de multinationala, doar ca PC-ul te-a cocotat acolo.
  Si pe acolo se putea umbla nitel, cu o reducere bunicica. Unde in mediul privat galatean, ca director, incasezi atata banet pentru nimic ? Daca criteriile de performanta aferente primei anuale sunt inexistente, iar in anii din urma banutii au fost incasati, "specialista" Transurb nu e obligata sa-i returneze ?
  Circula zvonul prin urbe ca cica s-ar fi intentat proces grevistilor.

  Raportează
 • postat de Sandu. Joi, 17 Aprilie 2014 10:05 92.80.145.*** Link la comentariu
  0
  23

  Deci putem intelege ca d/na Totolici a avut o activitate buna si este mentinuta in functia de conducere.D/l primar ar fi avut ocazia sa ia acum taurul de coarne si sa arate ca chiar vrea sa indrepte ceva din nenorocirile facute acestui oras de Durbaca.Dar ce sa vezi el nu vrea sa strice o relatie mafiota care ii poate aduce profit .Adevarata fata este aceasta si nu cea propagandistica legata de garaje si chioscuri.

  Raportează
 • postat de Teach Joi, 17 Aprilie 2014 09:03 5.13.236.*** Link la comentariu
  0
  17

  Poate se ia un calcul si un traseu spre ZOO(poate fi legat de traseul Vanatori-Sat Costi-Odaia Manolache). Cred ca ar fi mai multe abonamente decat spre cartierul Cantemir. Macar sa analizeze posibilitatea si ...

  Raportează
 • postat de Tirpitz Joi, 17 Aprilie 2014 08:44 5.13.238.*** Link la comentariu
  0
  38

  E obligatoriu sa ramina Genica T. si sa "execute" sarcinile de partid? Dar ce performante a avut topirlanca asta pina acum? Performante au fost salariul si primele luate de obedienta si atit, in rest nu a facut absolut nimic bun pentru cei ce calatoresc cu mijloacele de transport in comun. Au fost achizitionate niste vechituri de autobuze, inlocuite citeva scaune la antichitatile deja existente pe traseu, nemaivorbind de lipsa ventilatie, de geamurile acoperite cu autocolantele acelea mizere, de lipsa de responsabilitate de fapt cu care este "inzestrat" acest personaj penibil.Sunt atitia tineri cu capacitati intelectuale deosebite si nu au loc de slugoii astia care au fost proptiti in jilturi fara nici macar un concurs sau un interviu pentru functia pe care o detin. Singurul criteriu este obedienta.

  Raportează
 • postat de un cetatean Joi, 17 Aprilie 2014 08:18 92.80.165.*** Link la comentariu
  3
  29

  Ne-am saturat de soferii de maxi -taxi:indolenti ,nu dau bilete,nu vorbesc civilizat cu calatorii(vezi traseul 68 cu cel mai nesimtit sofer desi ein varsta dar eras in cap si are si ghiul,vorbeste urat,face observatii tot timpul,arunca restul clientilor) ,dar mai sunt si altii asemenea care alearga ca nebunii incat iti trebuie centura de siguranta,asculta la maxim radioul la care toti neavenitii isi dau cu parerea despre fotbal si multe alte exemple care creeaza disconfort calatorilor.Civilizati-i si apoi trimiteti-i pe traseu....Primaria poarta aici o mare raspundere.

  Raportează
 • postat de dan Joi, 17 Aprilie 2014 06:38 5.13.233.*** Link la comentariu
  5
  44

  Microbuze periferia orasului...ca ne-am saturat de figurile celor de la maxi-taxi care sunt total neprofesionisti si se joaca cu nervii calatorilor. (vorbesc la telefon in timp ce conduc, unii fumeaza si aduc jicniri calatorilor care le amintesc ca trebuie sa ajunga la serviciu, nu au la vedere legitimatiile ).

  Raportează
 • postat de crystal Joi, 17 Aprilie 2014 00:50 89.137.136.*** Link la comentariu
  1
  53

  Directoarea de la Transurb are salariul de 9.700 de lei şi o primă anuală de minimum 29.000 de lei ..nu mai ia prima anuala...ce durere ... dar salariul ala demn de Bill Gates tot il ia... nu i-ar fi rusine ?
  Macar de-ar schimba cate un cauciuc pe zi sa stie ce inseamna munca..

  http://www.viata-libera.ro/eveniment/52725-galati-viata-libera-cotidian-directoare-de-la-transurb-are-salariul-cat-sapte-soferi

  Raportează
 • postat de Sună bine....Doamne Ajută !!! Joi, 17 Aprilie 2014 00:11 92.86.88.*** Link la comentariu
  6
  25

  Sună bine, sper să fie și rentabil pentru Transurb și șoferii mulțumiți, transportul cu mijloace de medie și mică capacitate să asigure și transportul gălățenilor din cartierele mai retrase. Doamne Ajută !!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.