Concluziile IML Bucureşti: Dan Cadar este indiferent faţă de victimă

Concluziile IML Bucureşti: Dan Cadar este indiferent faţă de victimă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În omorul deosebit de grav comis de Dan Cadar în vara lui 2012, medicii l-au găsit pe acesta ca având discernământul faptelor sale de atunci. După cum "Viaţa liberă" a mai relatat, expertiza medicală a Institutului de Medicină Legală (IML) Bucureşti a fost cel mai aşteptat document în ultimele cinci luni, deoarece era ultimul pas înainte de final.

Expertiza medicală ajunsă la dosar arată, din nou, că inculpatul a avut dimensiunea faptelor comise. Mai mult, doctorii arată că inculpatul are un comportament simulat şi că manifestă indiferenţă faţă de victimă. "Indiferentism faţă de victimă. Întrebare: Îţi pare rău că ai omorât un om? Răspuns: De ce? Nu cred", arată cei nouă medici de la IML Bucureşti care l-au examinat pe Cadar. "Tendinţă la simulare pe linie cognitivă (simulare grosieră) şi pe linia tulburărilor de conştiinţă elementară (nu ştie, nu-şi aminteşte), "tata mi-a spus", "mama ştie", "colegul ştie de mersul firmei". Spre sfârşitul interviului psihiatric devine mai irascibil şi răspunsurile nu mai sunt în manieră simulativă", arată comisia medicală.

Răspunsul medicilor vine după aproape doi ani de judecată la aceiaşi instanţă, timp în care magistratul nu a luat nicio decizie, deşi s-au făcut audieri de martori. Unii dintre martori chiar au fost acuzaţi de mărturie mincinoasă, alegându-se cu amenzi penale, după ce şi-au schimbat declaraţiile în faţa judecătorului. La un moment dat, pe parcursul cercetării, o filă din dosar a dispărut, apoi au ajuns la dosar două acte medicale ale căror răspunsuri erau în contradicţie. În una, opinia medicilor era că Dan Cadar a avut discernământ, în alta că nu a avut, de aici şi decizia instanţei de a da undă verde unei alte expertize, care să spună cu claritate despre ce a fost vorba în iulie 2012. "Răspunsurile şi atitudinea persoanei în timpul interviului din cadrul celor două întâlniri pentru examinarea psihologică permit următoarele aprecieri - subiect cu tendinţe la simulare, încercând să sugereze fie o întârziere mentală, imitând comportamente infantile şi declarându-şi dependenţa faţă de familie…, fie incapacitatea de a-şi reaminti amănunte din viaţa sa obişnuită înainte de arest, motivând că nu-şi aduce aminte din cauza consumului de droguri", mai arată comisia.

La acest moment, Tribunalul a lăsat pentru data de 14 mai luarea unei decizii în ceea ce priveşte prelungirea arestului lui Cadar. Pe 6 iunie se vor relua discuţiile în instanţă şi cel mai probabil va fi audiată şi bunica inculpatului, la cererea acestuia, admisă de instanţă. Va fi, probabil, ultima întâlnire înainte ca judecătorul să ia o decizie în acest caz.

Dan Cadar a fost acuzat de omor deosebit de grav, după ce în vara anului 2012 şi-a ucis în bătaie iubita, pe fondul consumului de alcool şi etnobotanice. Dan Cadar s-a ales până acum cu mandatele prelungite şi niciodată nu a atacat decizia Tribunalului în acest sens.

Începuturile acestei poveşti cu iz penal le puteţi afla aici:

Fiul fostului consilier judeţean Mircea Cadar, suspectul principal al unei crime! Dan Cadar, reţinut de procurori

Citit 5342 ori Ultima modificare Luni, 12 Mai 2014 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.