Concluziile IML Bucureşti: Dan Cadar este indiferent faţă de victimă

Concluziile IML Bucureşti: Dan Cadar este indiferent faţă de victimă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În omorul deosebit de grav comis de Dan Cadar în vara lui 2012, medicii l-au găsit pe acesta ca având discernământul faptelor sale de atunci. După cum "Viaţa liberă" a mai relatat, expertiza medicală a Institutului de Medicină Legală (IML) Bucureşti a fost cel mai aşteptat document în ultimele cinci luni, deoarece era ultimul pas înainte de final.

Expertiza medicală ajunsă la dosar arată, din nou, că inculpatul a avut dimensiunea faptelor comise. Mai mult, doctorii arată că inculpatul are un comportament simulat şi că manifestă indiferenţă faţă de victimă. "Indiferentism faţă de victimă. Întrebare: Îţi pare rău că ai omorât un om? Răspuns: De ce? Nu cred", arată cei nouă medici de la IML Bucureşti care l-au examinat pe Cadar. "Tendinţă la simulare pe linie cognitivă (simulare grosieră) şi pe linia tulburărilor de conştiinţă elementară (nu ştie, nu-şi aminteşte), "tata mi-a spus", "mama ştie", "colegul ştie de mersul firmei". Spre sfârşitul interviului psihiatric devine mai irascibil şi răspunsurile nu mai sunt în manieră simulativă", arată comisia medicală.

Răspunsul medicilor vine după aproape doi ani de judecată la aceiaşi instanţă, timp în care magistratul nu a luat nicio decizie, deşi s-au făcut audieri de martori. Unii dintre martori chiar au fost acuzaţi de mărturie mincinoasă, alegându-se cu amenzi penale, după ce şi-au schimbat declaraţiile în faţa judecătorului. La un moment dat, pe parcursul cercetării, o filă din dosar a dispărut, apoi au ajuns la dosar două acte medicale ale căror răspunsuri erau în contradicţie. În una, opinia medicilor era că Dan Cadar a avut discernământ, în alta că nu a avut, de aici şi decizia instanţei de a da undă verde unei alte expertize, care să spună cu claritate despre ce a fost vorba în iulie 2012. "Răspunsurile şi atitudinea persoanei în timpul interviului din cadrul celor două întâlniri pentru examinarea psihologică permit următoarele aprecieri - subiect cu tendinţe la simulare, încercând să sugereze fie o întârziere mentală, imitând comportamente infantile şi declarându-şi dependenţa faţă de familie…, fie incapacitatea de a-şi reaminti amănunte din viaţa sa obişnuită înainte de arest, motivând că nu-şi aduce aminte din cauza consumului de droguri", mai arată comisia.

La acest moment, Tribunalul a lăsat pentru data de 14 mai luarea unei decizii în ceea ce priveşte prelungirea arestului lui Cadar. Pe 6 iunie se vor relua discuţiile în instanţă şi cel mai probabil va fi audiată şi bunica inculpatului, la cererea acestuia, admisă de instanţă. Va fi, probabil, ultima întâlnire înainte ca judecătorul să ia o decizie în acest caz.

Dan Cadar a fost acuzat de omor deosebit de grav, după ce în vara anului 2012 şi-a ucis în bătaie iubita, pe fondul consumului de alcool şi etnobotanice. Dan Cadar s-a ales până acum cu mandatele prelungite şi niciodată nu a atacat decizia Tribunalului în acest sens.

Începuturile acestei poveşti cu iz penal le puteţi afla aici:

Fiul fostului consilier judeţean Mircea Cadar, suspectul principal al unei crime! Dan Cadar, reţinut de procurori

Citit 5260 ori Ultima modificare Luni, 12 Mai 2014 19:26

9 comentarii

 • postat de Harald
  Duminică, 07 Decembrie 2014 20:42
  109.98.175.***
  Nebunul asta umbla in libertate de cand s-a nacut, nu de ieri, iar tasu, facea crime in Yugoslavia dupa revolutie, daca vreti sapati mai adanc
  0
  0
  Raportează
 • postat de ogeaka
  Duminică, 21 Septembrie 2014 01:34
  109.151.81.***
  Nu e bine sa te bucuri de necazul altuia..dar el si la facut cu mana lui si a distrus viata la familia respectiva.pe el il doare la banana sta ...fumeaza la parnaie etnobotanice..are ucenici..e baiat...danuteee tata dzeu nu doarme..ai bagat atata lume la puskarie..uite k tia venit si tie randul cu varf si indesat...bulangiule stai akolo si labuieste-te cu gandu la libertate..Praduitorule
  0
  0
  Raportează
 • postat de anonim
  Miercuri, 14 Mai 2014 19:55
  5.13.132.***
  bunica este elementul cheie din dosar....dupa ce va fi audiata bunica se va face lumina in dosar, pentru scursurile ca el si inchisoarea pe viata e usoara
  0
  2
  Raportează
 • postat de serban
  Marți, 13 Mai 2014 16:46
  79.116.107.***
  Pentru Mada.
  Daca tu crezi ca avem nevoie sa cunoastem astfel de oameni...te inseli.Cei ce l-au cunoscut mai bine(cum spui tu0,ori sunt morti,ori prin spitale la dezintoxicare,ori de drogheaza inca.Putini sunt cei care s-au salvat sau au fost salvati de familie si prieteni.
  E de ajuns sa stim ca era "mandru posesor" de magazine de vise la Galati,Constanta,Mangalia etc.
  Eu daca eram politai la cazul sau ii fabricam acuze numai sa nu mai iasa.
  Asa ca...ai putea sa ne scutesti.
  0
  8
  Raportează
 • postat de Mădă
  Marți, 13 Mai 2014 15:46
  86.34.10.***
  ...aş vrea să mă fac înțeleasă... Nu îi iau apărarea lui Dănuț, doar că el, chiar suferea de nebunie curată. Şi aici mă refer la: ieşiri comportamentale, demență - din cauza uzului exagerat al drogurilor ş.a.m.d. Sunt convinsă că, mulți dintre voi nici măcar n-o cunoşteați pe Clara sau pe el...
  Repet: nu îi iau apărarea şi mai presus de atât, indiferent care i-ar fi scuza, că e nebun, că n-a fost în deplinătatea facultăților mintale etc., nu ar fi trebuit să recurgă la acest gest.
  Dar, ceea ce iarăşi nu ştiți, este faptul că, din dosarul lui..au dispărut probe ce ar fi încheiat cazul de mult. Nu ar fi fost bine să iasă din puşcărie, şi în continuare NU este bine, doar că, acele foi, l-ar fi "salvat". Şi aici mă refer la internările lui (multiple) la spitale pshiatrice.
  În fine, unii cunosc mai bine situația, alții mai puțin.
  P.S. : nu doresc să intru în polemici cu nimeni.
  P.S. 2: avocata lui este avocata "cunoscutului" Cioacă.
  4
  5
  Raportează
 • postat de Serban
  Marți, 13 Mai 2014 14:57
  79.116.107.***
  Sa nu mai iasa din puscarie!!!Pe langa faptul ca a ucis-o pe biata fata,e responsabil si de moartea celui mai bun prieten al fiului meu datorita "plantelor"pe care i le vindea.Si,mai presus de toate cata suferinta mi-a provocat mie si familiei mele 3 ani de zile in care pusese"gheara" pe fiul meu.Ii promisese marea cu sarea asa cum numai un interlop ca el e in stare,in schimbul "plantelor".Slava Domnului ca azi baiatul meu e bine si ca deceleratul asta de Cadar e inchis!Multa lume a facut sa sufere.Sa putrezeasca acolo!Daca va fi eliberat sau va avea o sentinta usoara...MA MUT DEFINITIV DIN TARA SI RENUNT LA CETATENIE!!!!

  In amintirea lui Silviu!
  0
  19
  Raportează
 • postat de Laura
  Marți, 13 Mai 2014 14:54
  89.137.138.***
  Sa ma ierte DumneZeu dar individul acesta merita pedeapsa cu moartea!! E incorect faptul ca sta in puscarie pe banii contribuabililor si mai ales ca respira acelasi aer cu oameni nevinovati! Sunt sigura de faptul ca nu are nici cea mai mica remuscare si singurul lui scop e sa isi gaseasca scuze sau sa pledeze pe caz de nebunie, nicicum nu se gandeste ca o sa ajunga in Iad si ceea ce i a facut bietei fete va fi pistol cu apa pe langa chinurile locului in care va ajunge ! Unii diavoli merg pe Pamant ...din pacate !
  0
  16
  Raportează
 • postat de X
  Marți, 13 Mai 2014 10:47
  213.233.92.***
  reintroducerea pedepsei cu moartea si executat pe platou in fata la Turist la matineu - asta e dupa parerea mea pedeapsa potrivita pentru ce a facut creatura asta.
  2
  35
  Raportează
 • postat de BASIL
  Marți, 13 Mai 2014 07:07
  76.121.151.***
  Rog respectuos publicati numele avocatilor care apara aceasta'' cauza nobila''.Este interesant de asemenea care este tariful unui avocat ptr. o asemenea cauza .Normal ca orice criminal are dreptul la aparare .Totusi ,sa incasezi bani ptr. o astfel de aparare este putin cam ''jenant'' chiar daca este din oficiu .
  4
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.