Director Petrom, REŢINUT pentru că A LUAT MITĂ 45.000 de lei

Director Petrom, REŢINUT pentru că A LUAT MITĂ 45.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE/ Tribunalul a decis arestarea lui Nicolae Gavrilescu, managerul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul OMV Petrom, pentru 30 de zile, în timp ce Ana Petre, responsabilă cu înstrăinarea activelor secundare din OMV Petrom, a fost plasată în arest la domiciliu.


Nicolae Gavrilescu, managerul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul OMV Petrom, a fost reţinut pentru luare de mită de către procurorii gălăţeni ai DNA, în urma unui flagrant făcut pe 27 mai seara, la Slobozia Conachi. Gavrilescu a fost prins cu suma de 45.000 de lei asupra sa, susţin cei de la DNA Galaţi. Alături de el, tot pentru luare de mită, a fost reţinută şi Ana Petre, responsabilă cu înstrăinarea activelor secundare din OMV Petrom.

Reţinerea pentru 24 de ore a celor doi s-a petrecut pe 27 mai, respectiv 28 mai, procurorii DNA arătând că, din octombrie 2013 până în mai 2014, aceştia i-au cerut denunţătorului din dosar 45.000 de lei pentru a-i aproba vânzarea - cumpărarea la un preţ bun a unor imobile aparţinând Petrom SA. Angajaţi ai acestei societăţi, cei doi s-au întâlnit cu denunţătorul, în două rânduri, la două restaurante din Galaţi, prilej cu care acesta le-ar fi  achitat nota de plată pentru ceea ce au consumat. Momentele au fost prielnice pentru a i se pretinde 10.000 de euro pentru ceea ce dorea să obţină.

La finele lui 2013, societatea comercială administrată de cel care a denunţat întreaga ispravă a intenţionat să cumpere mai multe imobile aparţinând Petrom, cu punct de lucru în Slobozia Conachi. El a luat legătura cu Ana Petre, cea care se ocupa de astfel de solicitări în cadrul Petrom. Denunţătorul i-a spus că nu poate da mai mult de 20.000 de euro, în condiţiile în care preţul de pornire era de 50.000 de euro. Ana Petre l-a asigurat pe doritor că-i poate vinde imobilele la preţul de 20.000 de euro, pentru că ea este cea care înaintează documentaţia celor ce trebuie să ia decizia şi tot ea întocmeşte referatul final pe care directorii din Petrom doar îl semnează, sugerând însă că ar trebui să fie „cointeresat” şi directorul de zonă, Nicolae Gavrilescu. Au urmat întâlnirile la diverse restaurante, unde cei doi i-au cerut 10.000 de euro, bani pe care denunţătorul trebuia să-i dea înainte de începerea întocmirii documentaţiei pentru vânzarea imobilelor.

Procurorii DNA Galaţi i-au trimis pe cei doi inculpaţi la arestare, urmând ca Tribunalul să ia o decizie în acest sens.

CITEŞTE ŞI: Goana după PETROL la Galaţi/ INVESTIŢII de milioane de euro

Citit 5056 ori Ultima modificare Vineri, 30 Mai 2014 09:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.