UPDATE/ Patronul Oţelului Galaţi a fost trimis în JUDECATĂ în stare de AREST preventiv

UPDATE/ Patronul Oţelului Galaţi a fost trimis în JUDECATĂ în stare de AREST preventiv
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acuzat de corupţie

Dan Adamescu, patronul echipei de fotbal Oţelul Galaţi, a fost trimis în judecată în dosarul penal în care este acuzat de corupţie de către procurorii DNA. Alături de Adamescu, au fost trimişi în judecată şi mai mulţi magistraţi de la Tribunalul Bucureşti, instanţă  unde se află dosarul insolvenţei Oţelului.

Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa, Ciprian Sorin Viziru au fost deferiţi justiţiei în stare de arest, la fel ca şi afaceristul Adamescu. În stare de libertate vor ajunge în faţa judecătorilor practicienii în insolvenţă Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Popa, Emanoil Postelnicu, precum şi Gabriel Hanganu şi afaceristul Iosif Armaş.

Procurorii DNA susţin că magistraţii au luat mită ca să repartizeze preferenţial „dosare bune” către practicienii în insolvenţă. DNA explică faptul că prin sintagma „dosare bune” se înţelegeau acele cauze cu active valoroase care generau venituri substanţiale către societăţile lichidatorilor judiciari. Cei din DNA susţin că Adamescu ar fi dat 5.000 de euro pentru a obţine două soluţii favorabile.

Diverse sume de bani, dar şi telefoane, televizoare, ceasuri, chiar şi un covor ar fi ajuns la magistraţii care aveau pe masa de lucru dosare de insolvenţă. Procurorii DNA susţin că judecătorii îşi lăudau dosarele pe care le aveau repartizate, în ideea ca practicienii în insolvenţă să fie dispuşi să dea bani pentru a fi numiţi ca lichidatori sau administratori judiciari. Cei din DNA susţin că magistraţii discutau frecvent cu ceilalţi inculpaţi pe marginea „afacerii” lor, iar când vorbeau la telefon aveau un „mod conspirat de comunicare”. Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti.

Maria Fabian


Grigore-Dan Adamescu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită, alături de ceilalţi inculpaţi implicaţi dosarul de insolvenţă al FC Oţelul. Omul de afaceri este acuzat că ar fi dat 5.000 de euro pentru a obţine decizii favorabile în două dosare aflate pe masa de lucru a judecătoarei Elena Rovenţa. Procurorii DNA i-au trimis în faţa instanţei şi pe magistraţii pentru care au dovedit că ar fi luat mită pentru distribuire unor dosare de insolvenţă. Dosarul de corupţie are 11 inculpaţi, afacerişti, judecători şi practicieni în insolvenţă. DNA a trimis cauza pe masa de lucru a Curţii de Apel Bucureşti.

Sonia Baciu

 

Citit 1495 ori Ultima modificare Marți, 24 Iunie 2014 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.