Verdict final într-un controversat DOSAR DE CONTRABANDĂ

Verdict final într-un controversat DOSAR DE CONTRABANDĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea de Apel Galaţi a dat recent sentinţa definitivă în dosarul „Streşină”, legat de o serie de fapte ilegale petrecute în anul 2009 în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-Rutier. Dosarul a fost unul extrem de controversat, având în vedere că şase dintre cei implicaţi erau la acea vreme angajaţi ai Vămii sau ai Poliţiei de Frontieră şi că deciziile instanţelor, în cursul judecăţii, s-au cam bătut cap în cap.

Dincolo de faptul că toţi cei zece inculpaţi au fost condamnaţi (cu pedepse cuprinse între opt luni şi patru ani – majoritatea cu suspendare), merită consemnat faptul că cei trei lucrători vamali judecaţi în dosar au fost absolviţi de vină în privinţa acuzaţiei de contrabandă, judecătorii reţinând în sarcina lor doar infracţiunea de complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei.

În aceste condiţii, lucrătorii vamali implicaţi în dosar (Mariana Haşiu, Teodor Lupaşcu şi Eugen Popescu) nu sunt obligaţi să contribuie la recuperarea prejudiciului de aproape 1,3 milioane de lei, care rămâne în sarcina celorlalţi şapte inculpaţi.

Precizăm că doar trei dintre persoanele condamnate (contrabandiştii Constantin Caragherghi şi Ina Cotruţă, precum şi fostul poliţist Gică Streşină) vor face închisoare, ceilalţi acuzaţi beneficiind de suspendarea pedepselor.

Citit 2097 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iunie 2014 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.