Şi-a înjunghiat fratele în burtă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La data de 14 mai a.c., prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului Ion Marin, de 39 de ani, din satul Vasile Alecsandri, comuna Braniştea. Ion Marin este acuzat de  tentativă la omor calificat, fărădelege săvârşită în ziua de 18 aprilie când, în urma unui conflict cu fratele său - Ion Vasile, l-a lovit pe acesta din urmă cu un cuţit în abdomen.

Leziunile provocate i-au provocat părţii vătămate o hemoragie masivă, precum şi desterilizarea cavităţii peritoneale, punându-i, implicit, viaţa în primejdie. Victima a fost salvată graţie intervenţiei chirurgicale şi tratamentului aplicat la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi.

De la procurorul Sorin Leau – Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi am aflat de la ce a pornit conflictul degenerat apoi în violenţă.

Inculpatul locuia în casa părintească cu mama, cu mai mulţi fraţi şi surori. Mama ar fi dat locul de casă feciorilor  Neculai, Vasile şi Marin. Unui alt fecior, Petrache, care lucrează în Italia, i-ar fi dat, prin acte de vânzare-cumpărare, casa părintească.

În ziua cu pricina, Petrache, care venise din Italia cu ocazia sărbătorilor pascale, ar fi vrut să facă ordine şi curăţenie în casa în care locuia şi Marin. L-a şi rugat pe acesta să-l ajute la curăţenie, dar Marin a refuzat şi a plecat la pescuit. S-a întors în jurul orei 14,00, dar era băut bine şi a pornit scandalul.

Iniţial s-a luat la ceartă cu fratele Neculai pe care l-a acuzat că i-ar fi luat un cazan pentru smoală şi nişte araci. Atunci, cu intenţia de a-i despărţi,  a intervenit Vasile, dar, din păcate, s-a ales cu un cuţit în burtă. De altfel, atât Vasile, cât şi Neculai mai fuseseră tăiaţi o dată de Marin.

Acesta, când a fost întrebat şi-a recunoscut faptele, ceea ce nu-l ajută însă prea mult, acuzaţia de tentativă la omor calificat fiind una pedepsită sever. E vorba de  închisoare pe o perioadă cuprinsă între şapte ani şi şase luni şi 12 ani şi şase luni. Dar, până la sentinţa definitivă mai e ceva cale.

Citit 891 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.