Coletele cu anabolizante din SUA au trecut de vamă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un gălăţean, Cristian Jecu, a avut ceva de furcă, începând din data de 3 februarie 2009. În acea zi, la ora 13,30, s-a prezentat la Punctul Vamal Poşta Galaţi, întrucât era destinatarul a trei colete sosite tocmai din America. Mai exact, cele trei colete erau expediate de firma Body Building Com – SUA. Gălăţeanul, după cum s-a aflat ulterior, contactase firma amintită prin Internet.

Într-o primă fază, coletele au atras într-o aşa manieră atenţia, încât n-au mai scăpat până ce n-au fost desfăcute. Se bănuia că ar conţine substanţe interzise prin lege. În interiorul pachetelor erau: Nutrex Lipo, Muscle Tech Vapor, Muscle Tech Navo Vapor, Muscle Tech Navo Vapor Anabolichalo, Muscle Tech Myoschoch HSP, Cytogenix Laboratories Xenadrine RFA, ASN Testers, Muscle Tech Anabolic Halo, ASN Humagro.

Vă spun ceva aceste denumiri? Probabil că nu, doar că după câteva fragmente din aceste denumiri te poate duce gândul la anabolizante. Pe data de 31 martie, gălăţeanul a mai primit un colet care conţinea cam aceleaşi substanţe.

Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor de la Serviciul Arme Explozivi, Substanţe Toxice - IPJ Galaţi. Întrebat, destinatarul acestor substanţe a ridicat din umeri spunând că a mai primit astfel de colete de la aceeaşi firmă şi că nu l-a întrebat nimeni nimic din moment ce, din câte ştie, acestea nu sunt incluse pe lista substanţelor interzise, listă, care pentru anul în curs, după cum preciza procurorul Sorin Leau de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, e stabilită prin Ordinul nr.64/24 noiembrie 2008 al preşedintelui Agenţiei Naţionale Antidoping.

Tocmai de aceea s-a şi făcut o adresă către această instituţie pentru verificarea şi expertizarea substanţelor din cele trei colete.

Final fericit

Dacă aceste substanţe ar fi fost incluse în lista cu cele interzise, împotriva gălăţeanului ar fi început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de substanţe toxice (art.312 Cod penal), art. 16 şi 17 din Legea 104/2008 pentru prevenirea şi combaterea traficului ilicit de substanţe cuprinse în lista cu pricina.

Ei bine, vineri, 15 mai, a sosit şi verdictul de la Agenţia Naţională Antidrog: substanţele cuprinse în cele patru colete nu fac parte din lista celor interzise. Aşa că gălăţeanul Cristian Jecu scapă basma curată.

Totuşi, păţania gălăţeanului, care a fost foit cu tot felul de „extemporale” pe la Poliţie, trebuie să-i pună în gardă pe toţi cei care lucrează, primesc sau expediază substanţe anabolizante considerate interzise. Concluzia e că, înainte de orice, trebuie consultate listele amintite, aşa că, aviz amatorilor!

Citit 1241 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.