Petrecere cu alcool şi cuţit

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zilele trecute – prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi - a fost trimis în judecată, sub acuzaţia de tentativă de omor, inculpatul Solomon Cosmin Alexandru, zis „Căpălău”, în vârstă de 21 de ani, elev (la seral) la Liceul „Traian”.

De la procurorul Sorin Leau, purtătorul de cuvânt în relaţiile cu mass-media al instituţiei amintite, am aflat  câteva detalii despre împrejurările în care inculpatul a săvârşit fapta pentru care va trebui să dea seamă în instanţă.

Alde „Virus” & Co

În seara zilei de 14 aprilie a.c., în jurul orei 20,00, Solomon Cosmin s-a întâlnit cu Lari Iulian, zis „Liţă”, Iovu Eduard - „Edi”, Stănciuc Gheorghe - „Poreclă”, Neagu Mihăiţă Daniel – „DRK”, Mititelul Florin – „Virus”, precum şi două fete (Negoiţă Cristina şi Stan Claudia) au mers la o petrecere acasă la „Liţă”. În drum spre locuinţa acestuia l-au sunat şi pe Malinschi Marcel – „Marki”, care a venit la petrecere cu Tofan Mircea Paul şi Panait Radu Andrei – „Pană”.

Aşa cum scrie şi în rechizitoriul Parchetului, toţi tinerii au consumat băuturi alcoolice până au ajuns în stare de ebrietate. Ulterior, lui Malinschi Marcel („Marki”) i s-a părut că a fost jignit de Solomon Cosmin, zis Căpălău, şi a tăbărât asupra lui cu pumnii şi cu picioarele. Au intervenit „Poreclă” şi „DRK”, care au reuşit să-i despartă pe cei doi.

Dar Căpălău nu se liniştise definitiv. S-a dus în bucătăria imobilului de unde s-a întors cu un cuţit pe care i l-a înfipt lui „Marki” în torace. Apoi, a fost imobilizat de „Poreclă”, „Virus” şi „Niţă”, care l-au şi dezarmat. La faţa locului a fost chemată salvarea şi… graţie intervenţiei chirurgicale şi tratamentului aplicat, victima agresiunii cu armă albă a scăpat cu viaţă, dar, tăietura  de cuţit i-a pus viaţa în primejdie, leziunile provocându-i o puternică hemoragie internă şi externă. Acum „Căpălău” e acuzat de tentativă la infracţiunea de omor.

În timpul cercetărilor, inculpatul şi-a recunoscut fapta, exprimându-şi regretul pentru cele întâmplate.  Pasibil de o pedeapsă cu închisoarea pe o perioadă de şapte ani şi şase luni – 12 ani şi şase luni, adică jumătate din pedeapsa aplicată pentru o infracţiune de omor.

La judecată se va ţine seama însă şi de realitatea (circumstanţă atenuantă) că înainte de a folosi cuţitul a fost provocat, fiind lovit cu pumnii şi cu picioarele.

Citit 1961 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.