Primele decizii în dosarul de corupţie al lui Bunea Stancu

Primele decizii în dosarul de corupţie al lui Bunea Stancu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul lui Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Brăila, magistraţii Tribunalului Vrancea au luat câteva decizii în ceea ce priveşte ridicarea sechestrului de pe averea inculpaţilor.

Dosarul de corupţie se află încă în faza secretă, care nu ar trebui să depăşească 60 de zile. În acest răstimp, magistratul verifică legalitatea probelor, răspunde excepţiilor invocate de inculpaţi prin avocaţi, după care decide dacă procesul penal demarează sau nu. Pe 3 noiembrie, judecătorul a respins solicitările a doi dintre inculpaţii din acest dosar, care au dorit scoaterea de sub sechestru a averilor lor. Magistratul a spus că solicitările lor sunt tardive.

Pe 8 octombrie, într-un dosar, care are un alt număr decât cel penal, judecătorii au ridicat sechestrul de pe o parte din bunurile societăţii Concivia. Astfel, magistraţii au „eliberat” de sechestru asigurator clădiri cu o valoare impozabilă de 863.603,46 lei şi terenul aferent în suprafaţă de 74.978,54 metri pătraţi. În schimb, au păstrat sub sechestru clădiri cu o valoare impozabilă de 1.794.048,75 lei şi terenul aferent în suprafaţă de 1.294,95 metri pătraţi. Acum o lună, Tribunalul a respins în dosarul firmei Concivia excepţia tardivităţii invocată de procurorii DNA. În ambele cazuri, însă, decizia instanţei este definitivă.

Luna trecută, DNA Galaţi l-a trimis în judecată pe Gheorghe Bunea Stancu alături de alţi 18 inculpaţi printre care şi societăţile Tancrad Galaţi, Concivia Brăila şi Tancrad Construct Brăila. Procurorii i-au acuzat pe Bunea Stancu şi pe Florin Mija că, în calitate de preşedinte, respectiv, vicepreşedinte al CJ Brăila, au dat unor firme agreate de ei lucrări pe bani publici. Prejudiciul estimat de cei de la DNA se ridică la trei milioane de lei. Odată cu trimiterea lor în judecată, procurorii au cerut şi menţinerea măsurilor luate iniţial de judecători, pe timpul anchetei făcute la DNA Galaţi. Atunci, Bunea Stancu şi Mija s-au ales cu arestul la domiciliu, iar Nicolae Moisiu se afla sub control judiciar, neavând voie să plece din Brăila. Tribunalul Vrancea, acolo unde a fost strămutat dosarul, a păstrat aceste măsuri. Curtea de Apel Galaţi a decis însă definitiv ca Bunea Stancu şi Mija să fie puşi sub control judiciar, astfel că acum nu au voie să plece din Brăila, să intre în Consiliul Judeţului Brăila, să ia legătura cu martorii şi inculpaţii din acest dosar şi nici să meargă la manifestări sportive, culturale ori la alte adunări publice. Nicolae Moisiu, şeful Serviciului Achiziţii Publice din CJ, aflat şi el sub control judiciar, a primit dreptul de a pleca din Brăila, cu obligaţia de a nu depăşi limitele teritoriale ale României.

Citeşte şi: Interceptările DNA în dosarul Bunea Stancu/ "Firmele sunt controlate de noi, nu de alţii care prind avioane!"

Citit 1262 ori Ultima modificare Luni, 10 Noiembrie 2014 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.