Mititelu, cuţitarul pasional

Mititelu, cuţitarul pasional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zilele acestea, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi s-a hotărât trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mititelu George. Acesta, conform rechizitoriului Parchetului, e acuzat de tentativă la infracţiunea de omor, violare de domiciliu, lovire şi alte violenţe.

Mai întâi trebuie spus că inculpatul trăia în concubinaj, de mai multă vreme (noiembrie 2008), cu Alexandrina T., cu care a vieţuit în apartamentul acesteia. Relaţia de concubinaj a ţinut doar până în aprilie 2009, întrucât Mititelu bea de stingea, ocazii în care o ameninţa şi o jignea pe femeia cu care trăia.

Nu s-a împăcat cu gândul despărţirii şi a început să o şicaneze pe femeie. O urmărea la serviciu, venea la uşa apartamentului unde înjura cât putea de tare şi ameninţa de mama focului. De fapt, pentru astfel de ieşiri, a şi fost ameninţat şi sancţionat contravenţional.

În ziua de 5 iunie a.c., de exemplu, Alexandrina l-a chemat la locuinţa sa pe Călmăţui Gabriel, un alt fost concubin, cu care a dorit să se împace. În aceeaşi zi, dar seara, pe la ora 20,00, Mititelu George a luat un cuţit de bucătărie de la locuinţa părinţilor şi a plecat spre apartamentul concubinei pentru a discuta, cel puţin aşa a declarat el.

Când a ajuns la uşa apartamentului respectiv, a luat cuţitul în mâna dreaptă şi l-a ascuns la spate. Apoi, în momentul în care Alexandrina a deschis uşa, a  intrat în apartament şi a tăiat-o fulgerător cu cuţitul în zona antebraţelor. Femeii atacate i-a sărit în ajutor Călmăţui Gabriel, numai că şi acesta a fost întâmpinat cu lovituri de cuţit în burtă.

Furios, Mititelu a mai încercat să lovească, dar Călmăţui i-a prins cu mâna lama cuţitului. Evident, s-a tăiat, momente în care a intervenit un martor şi agresorul a fost imobilizat.

Agresiuni cu viaţă în primejdie

Era însă prea târziu pentru Călmăţui Gabriel a cărui viaţă a atârnat de un fir de păr, cum se spune. Tăieturile de cuţit i-au pătruns în abdomen, i-au atins ficatul şi vasele de sânge, ceea ce, evident, i-a pus în primejdie viaţa. Alexandrina a fost rănită, dar mai uşor, având nevoie de şapte-opt zile de îngrijiri medicale.

Agresorul şi-a recunoscut faptele, a şi regretat, dar şi pentru el a fost, se poate spune, prea târziu. Prima dată a fost reţinut în ziua  de 6 iunie a.c., apoi, prin încheierea de şedinţă a Tribunalului Galaţi din data 26 iunie a.c., pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă.

Va fi judecat la aceeaşi instanţă şi, dacă faptele sale vor fi probate, e pasibil e pedeapsă cu închisoarea pe o perioadă cuprinsă între cinci şi zece ani pentru tentativă la omor calificat, de la trei luni la doi ani sau amendă pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe şi de la trei la zece ani pentru infracţiunea de violare de domiciliu.

În fine, s-ar putea spune că e vorba de o dramă pasională. Pe jumătate poate fi adevărat, numai că violenţele, agresiunea asupra femeii nu pot fi scuzate nici măcar de o astfel de pricină.

Citit 1045 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.