Procesul fostului şef al Parchetului Judecătoriei Galaţi se va JUDECA în 2015

Procesul fostului şef al Parchetului Judecătoriei Galaţi se va JUDECA în 2015
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Condamnarea la opt luni cu suspendare pentru fals în declaraţii a fost atacată de fostul prim procuror al Parchetului Judecătoriei, Costache Roşca. În urmă cu doi ani, DNA Galaţi i-a deferit justiţiei atât pe Roşca, cât şi pe fosta soţie a acestuia, Gabriela Caloenescu Roşca. Aceasta din urmă a fost acuzată de fals în declaraţii, primind tot opt luni cu suspendare.

Dosarul a primit decizia instanţei anul acesta, în iunie, dar a ajuns la Bucureşti abia luna trecută, semn că magistraţii au reuşit într-un final să-şi motiveze decizia. La rândul său, Curtea Supremă a programat primul termen de judecată abia pe 16 ianuarie 2015.

Reamintim că, pe lângă falsul în declaraţii, fostul şef al unităţii gălăţene a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupţie şi spălare de bani. Pentru aceste ultime acuzaţii, procurorul suspendat Roşca a fost achitat de judecătorii Curţii de Apel Constanţa. Astfel, magistraţii Înaltei Curţi judecă acum atât apelul lui Roşca împotriva deciziei de condamnare, cât şi pe cel al procurorilor DNA împotriva achitării.

Anchetatorii DNA au susţinut în rechizitoriu faptul că ex-şeful Parchetului Judecătoriei ar fi primit mită de la un afacerist, pentru a-i asigura protecţia unor afaceri pe care acesta din urmă le avea la Halda de Zgură. DNA a afirmat că mita ar fi fost „ascunsă” în preţul unui apartament pe care Roşca i l-a vândut afaceristului. Însă locuinţa pe care a înstrăinat-o Roşca fusese cumpărată de acesta de la Primărie, după ce în faţa notarului, atât el, cât şi fosta soţie au declarat în fals că nu au nici un fel de locuinţă. Procurorii au descoperit însă că aveau două apartamente. Deocamdată, prima instanţă a păstrat doar acuzaţiile DNA legate de înstrăinarea apartamentului primit de la Primăria Galaţi şi rămâne de văzut ce va decide Înalta Curte.

Citeşte şi: Fostul prim procuror Costache Roşca, încă un proces de corupţie pe lângă dosarul "Aviasan"

Citit 1015 ori Ultima modificare Luni, 29 Decembrie 2014 20:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.