Începe judecata publică a lui Bunea Stancu, la Tribunalul Vrancea

Începe judecata publică a lui Bunea Stancu, la Tribunalul Vrancea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea de Apel a decis în mod definitiv demararea procesului public al foştilor şefi de la Consiliul Judeţean Brăila, dar şi a firmelor care au primit lucrări pe bani publici, graţie relaţiei speciale cu aceştia.

Pe 28 ianuarie, Tribunalul Vrancea a decis finalizarea etapei ce ţine de camera preliminară, când procesul se desfăşoară departe de ochii publicului. Pentru că inculpaţii au contestat hotărârea, judecătorii au fost nevoiţi să aştepte concluzia instanţei de control. Curtea de Apel a fost de acord cu probele depuse la dosar de către procurorii DNA Galaţi, cu legalitatea rechizitoriului, mai puţin însă cu faptul că au fost respinse cererile de sesizare a Curţii Constituţionale, parte din decizie pe care a şi amendat-o.

Reamintim că anul trecut, în octombrie, Gheorghe Bunea Stancu, Florin Mija şi alţi 17 inculpaţi au fost deferiţi justiţiei pentru un prejudiciu de circa trei milioane de lei. Procurorii DNA Galaţi i-au trimis în judecată atât pe şefii CJ Brăila, cât şi pe mai mulţi angajaţi ai instituţiei. Toţi au fost acuzaţi că au oferit lucrări pe bani publici unor firme aflate în sfera de interes a lui Bunea Stancu. Una dintre aceste firme este Tancrad  Galaţi, inculpată şi ea în acest dosar.


CITEŞTE ŞI: Proces public pentru poliţistul-manechin

Citit 1098 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Martie 2015 12:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.