Victor Zalinca a trecut în rezervă

Victor Zalinca a trecut în rezervă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai bine de trei decenii în aceeaşi instituţie, nicio zi de concediu medical! * Un astfel de eveniment - o dată la 13 ani! *

Pe data de 29 august, la împlinirea vârstei de 55 de ani, adică la termen, comisarul şef de poliţie Victor Zalinca a intrat în rândurile pensionarilor. Aşa cum am aflat de la conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, comisar şef Didel Bădărău, această ieşire la pensie reprezintă un eveniment aparte chiar pentru instituţia în care Victor Zalinca şi-a încheiat activitatea.

De ce? Pentru că o astfel de ieşire la termen a mai avut loc doar acum 13 ani. Nu numai că este un fapt deosebit, dar, aşa cum reiese şi din textul unei invitaţii redactate de conducerea instituţiei, „e vorba şi de un record, întrucât Victor Zalinca a muncit 33 de ani fără întrerupere în această structură de poliţie gălăţeană, răstimp în care a îndeplinit mai multe funcţii, între care, cea mai înaltă a fost aceea de adjunct al şefului de inspectorat, ceea ce, nu-i aşa?, nu-i de ici, de colo.”

Mai mult, de la comisarul şef Didel Bădărău am aflat că Victor Zalinca nu a avut în cei 33 de ani de activitate nicio zi de concediu medical. Trebuie să recunoaşteţi că şi acesta este un veritabil record. De altfel, acest mic-mare amănunt a fost invocat şi de colegii lui Victor Zalinca, adică de cei care, în ziua de 10 septembrie, au ţinut să fie alături de el şi să ciocnească o cupă de şampanie, urându-i, între altele, evident, să aibă parte de ani la fel de mulţi, de fericiţi şi fără… concediu medical şi la pensie.

Fericire, sănătate şi toate cele bune i-au urat cam jumătate din pensionarii grăniceri sau mai nou poliţişti de frontieră în viaţă. Aceştia, n-au avut numai plăcerea de a-şi petrece la pensie un urmaş, ci şi pe aceea de a fi plecat acasă cu propriul lor trofeu.

Conducerea IJPF Galaţi le-a oferit,  fiecăruia, câte un stâlp de frontieră în miniatură, alt prilej de bucurie pentru pensionarii care la instituţia la care au muncit, nu sunt, iată, uitaţi, ceea ce e mare lucru. 

Fericire, bucurie, dar după 33 de ani de muncă în aceeaşi instituţie nu-ţi vine prea uşor să o părăseşti. Poate tocmai de aceea, în invitaţia pe care le-a adresat-o colegilor cu prilejul importantului eveniment, Victor Zalinca scria nu fără regret şi nostalgie: „După 33 de ani petrecuţi în slujba ţării, ceasul pensionării a început să ticăie, anunţându-mi intrarea în rândul rezerviştilor”.

În orice caz, după 33 de ani de muncă neîntreruptă şi fără reparaţii cum se zice, Victor Zalinca are toate şansele să mai „funcţioneze” cel puţin încă 33 de ani fără să aibă probleme de sănătate, ceea ce şi noi, „Viaţa liberă”, îi dorim din tot sufletul.

Citit 1204 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.