PROSTITUŢIE la Barcea. Opt proxeneţi trimişi în judecată în doar o lună

PROSTITUŢIE la Barcea. Opt proxeneţi trimişi în judecată în doar o lună
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au destructurat un nou grup de proxeneţi, pe care i-au trimis în judecată la începutul acestei luni. Este vorba despre Ionuţ Ionel Gorgan şi Tănăsache Liciu, ambii fiind acuzaţi de trafic de minori.

Procurorii au început ancheta în acest caz încă de la începutul anului 2015, când poliţiştii BCCO - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada mai – septembrie 2014, inculpaţii Ionel Ionuţ Gorgan şi Tănăsache Liciu au racolat şi exploatat sexual, pe raza comunei Barcea şi în zona staţiei de carburanţi Lukoil 2 din municipiul Tecuci, mai multe tinere, atât adulte, cât şi minore. 

Doar ocupaţii ilicite

Cei doi bărbaţi sunt din Barcea şi nu au avut niciodată o ocupaţie, câştigându-şi existenţa din activităţi ilicite. „Având o situaţie financiară modestă şi observând în mediile pe care le frecventau că din activitatea de trafic de persoane se pot obţine sume importante de bani fără eforturi deosebite, prin exploatarea unor tinere vulnerabile din mediul rural, provenind din familii dezorganizate, cu o situaţie materială precară, cei doi inculpaţi s-au hotărât să desfăşoare astfel de activităţi pe raza judeţului Galaţi, urmând să se ocupe împreună de recrutarea, transportul, adăpostirea, supraveghere, strângerea banilor şi plasarea acestora, precum şi de constrângerea victimelor traficului de persoane”, precizează procurorii în rechizitoriul trimis instanţei de judecată.

Acesta este al doilea grup de proxeneţi din Barcea care a ajuns pe mâna anchetatorilor de la DIICOT, asta după ce procurorii i-au trimis în judecată pe Dan Căluian, zis ”Truşchi”, Vasilica Căluian, zisă ”Chioara”, Mariana Căldăraru, Valerica Buiac, Nicoleta Nicuţa Buiac, zisă ”Culeta”, şi pe Georgian Rebegea.

"Experienţă" de trei ani

În urma anchetei, procurorii au aflat că cei doi inculpaţi se ocupau cu traficul de persoane de aproximativ trei ani şi obligau fetele să practice prostituţia „la stradă” pe raza localităţilor Barcea, Cosmeşti şi Tecuci. Oamenii legii au stabilit că inculpaţii utilizau diverse forme de inducere în eroare, inclusiv metoda „loverboy”, şi de constrângere asupra victimelor.

De asemenea, ancheta a stabilit că, în urma traficării şi exploatării sexuale a două persoane minore, cei doi inculpaţi au obţinut aproximativ 110.000 de lei.  Acestea nu au fost însă singurele victime ale inculpaţilor, motiv pentru care procurorii au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor pentru dovedirea întregii activităţi infracţionale.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea lui Ionel Ionuţ Gorgan pe data de 9 aprilie, o zi mai târziu acesta fiind arestat preventiv pe baza unei decizii luate de magistraţii Tribunalului Galaţi. Ulterior, pe 23 aprilie, procurorii l-au reţinut şi pe Tănăsache Liciu. Tot magistraţii Tribunalului au emis un mandat de arestare preventivă şi pe numele lui Liciu. Ba mai mult, anchetatorii au constatat că acest inculpat mai are o pedeapsă de opt luni închisoare cu suspendare pentru că a condus un autoturism fără a avea permis.

Acum, cei doi îşi aşteaptă sentinţa în urma judecării dosarului de către magistraţii Tribunalului Galaţi.


CITEŞTE ŞI: Şase TRAFICANŢI de CARNE VIE, deferiţi justiţiei

Citit 9253 ori Ultima modificare Luni, 11 Mai 2015 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.