Mediatorii gălăţeni au corp judeţean. Cine sunt şefii noii structuri
Foto: În foto, Anca Simona Cînepă (preşedinte) şi Laurenţiu Dumbravă (vicepreşedinte)

Mediatorii gălăţeni au corp judeţean. Cine sunt şefii noii structuri
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Mediatorii nu mai sunt conduşi acum exclusiv de la Bucureşti, la nivelul fiecărui judeţ luând fiinţă câte un corp profesional cu reprezentativitate pe lângă Tribunal şi respectiv Curte de Apel.

Zilele trecute, la Galaţi a avut loc desemnarea componenţei şi a conducerii noului Corp Judeţean, 80 de mediatori din cei 211 cu drept de vot prezentându-se la urne pentru a alege preşedintele şi vicepreşedintele structurii precum şi reprezentantul formaţiuni pe lângă Curtea de Apel Galaţi. În urma numărării voturilor, preşedintele Corpului Judeţean al Mediatorilor din Galaţi a fost desemnată Anca Simona Cînepă, poziţia de vicepreşedinte revenindu-i contracandidatului său, Laurenţiu Dumbravă. Cea care va reprezenta Corpul Judeţean al Mediatorilor la Curtea de Apel va fi Cătălina Tatiana Anghene, din judeţul Vrancea, care a totalizat cele mai multe voturi de la mediatorii din judeţele aflate în circumscripţia instanţei regionale.

Corpul Judeţean al Mediatorilor din Galaţi are, printre atribuţiile stabilite de lege, competenţe reprezentative la nivel local în relaţiile cu instituţiile statului şi autorităţile publice, va supraveghea punerea în aplicare a hotărârilor Consiliului de Mediere, va monitoriza întocmirea dosarelor de autorizare şi va colecta taxele aferente precum şi contribuţiile anuale datorate de mediatorii autorizaţi, primeşte sesizările privind abaterile disciplinare săvârşite de mediatori şi asigură aplicarea sancţiunilor dispuse de comisiile de anchetă.

Citit 2600 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Mai 2015 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.