UPDATE/ Femeia acuzată că ar fi şantajat-o pe preşedinta Curţii Supreme a dat în judecată statul român

UPDATE/ Femeia acuzată că ar fi şantajat-o pe preşedinta Curţii Supreme a dat în judecată statul român
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE/ Mariana Rarinca a stat în spatele gratiilor şase luni, fiind arestată în iulie 2014. Livia Stanciu s-a plâns atunci că o fostă angajată a soţului ei i-a cerut 20.000 de euro pentru a nu divulga informaţii presupus compromiţătoare. Fapt confirmat ulterior şi de procurorii DNA, care notau în rechizitoriul cu propunere de arestare că ameninţările Marianei Rarinca, fie telefonice, fie prin intermediul sms-urilor, au durat două luni.

Acum, Mariana Rarinca dă în judecată statul român pentru cele şase luni petrecute în spatele gratiilor, conform DIGI24.


 

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au achitat-o pe Mariana Rarinca, femeia acuzată de DNA că a şantajat-o pe şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, gălăţeanca Livia Stanciu. Decizia magistraţilor, care au admis apelul formulat de Rarinca, este definitivă.
Judecătorii au casat sentinţa Tribunalului Bucureşti, prin care femeia acuzată de şantaj era condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.
Anul trecut, Mariana Rarinca a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, ea fiind acuzată că, în perioada august-septembrie 2013 - iunie 2014, a ameninţat-o pe şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru aceasta şi pentru soţul acesteia.

Citit 1916 ori Ultima modificare Vineri, 22 Mai 2015 14:40

4 comentarii

 • postat de Maria
  Miercuri, 27 Mai 2015 10:23
  86.35.180.***
  Din pacate tot populatia acestei tari va fi buna de plata.Nu inteleg, ca sa-i faci mofturile acestei d-ne arestezi un om,face inchisoare ca mai apoi sa fie eliberata?Sa iasa d-na Stanciu pe post sa-si ceara scuze public si sa se angajeze tot public la plata daunelor pe care sigur le va castiga saraca femeie.Sa plateasca din propriul buzunar asa este corect.De altfel ar trebui d-lor parlamentari sa faceti o lege prin care cel ce a gresit in aplicarea legii sa plateasca toate daunele ce ar urma, de-abia atunci poate
  se va aplica corect legea care de altfel ar trebui sa fie egala pentru toti indiferent de statut sau functie
  0
  4
  Raportează
 • postat de George Coatu
  Sâmbătă, 23 Mai 2015 16:28
  89.136.186.***
  .....trăim o stare de emoție, de Operetă. Cum adica, M-me Stanciu este ,culmea ,tot ea vinovată? Ea, această Suzana Gâdea a Republicii Socialiste Romania?...Păi ea(cu,, e,,mic) nici nu se născuse și era ...imaculată.Ascultați-i perorația metodică,lustruită,rece și privirea rea,nemiloasă,nedarnică de Robespierre...femeia asta a mâncat pui vii când era mică....Vai de capul meu dacă află de acest mesaj....Nici nu știți cât de importantă este si ce vise poate să aibă.....Nici la closet nu uită ca s-a ajuns....Vae victis!!!...
  0
  4
  Raportează
 • postat de un idiot obligat sa plateasca taxe arendasilor USA si H-UE
  Vineri, 22 Mai 2015 15:35
  185.26.182.***
  Cam multa incredere sa plateasca vinovatii! Tot noi o sa platim, ca de obicei. Eu unul NU CUNOSC UN ALTFEL DE CAZ SAU SITUATIE.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Loredana
  Vineri, 22 Mai 2015 11:12
  89.122.34.***
  Malitios titlu dna. Tiron... Faptul ca femeia a fost achitata inseamna ca nu a fost si nu este santajista..... Faptul ca un om a stat la inchisoare 6 luni preventiv, pentru capriciile unui alt om cu putere decizionala asta-i odios si asta ar trebui, voi jurnalisti, sa vedeti dar vedeti doar ce vreti... Cu siguranta femeia aceasta o sa ceara despagubiri statului pentru aceste 6 luni state degeaba in inchisoare si o sa plateasca judecatorii care i-au dat cu suspendare, Stanciu sau procurorii care au facut lucru acesta asa cum ar tebui? Nu o sa platim, noi cetatenii, pentru abuzurile altora...
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.