Trimis în judecată pentru o EVAZIUNE FISCALĂ de aproape 12 milioane de lei

Trimis în judecată pentru o EVAZIUNE FISCALĂ de aproape 12 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Sorin Florin Şotri. Bărbatul, administrator al S.C. Spectra Energy SRL Galaţi, la data faptelor, a fost cercetat şi urmează a fi judecat pentru săvârşirea a două infracţiuni de evaziune fiscală, ambele în formă continuată.

Pe perioada anchetei, procurorii au arătat faptul că, în perioada februarie 2006 – decembrie 2008, inculpatul Sorin Florin Şotri, în calitate de administrator la S.C. Spectra Energy S.R.L. Galaţi, nu a înregistrat în evidenţa contabilă veniturile obţinute în urma livrărilor de marfă efectuate către mai multe societăţi comerciale.

Facturi pentru operaţiuni fictive

Mai mult, în perioada ianuarie – februarie 2009, Sorin Florin Şotri a vândut un bun mobil, achiziţionat în cursul anului 2008, fără a preciza valoarea de vânzare şi fără a prezenta factura sau alte documente aferente vânzării, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Astfel, susţin procurorii DNA, inculpatul a creat un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 318.648,46 de lei (reprezentând TVA în valoare de 313.213,10 de lei şi impozit pe profit în valoare de 5.435,36 de lei).

Ancheta procurorilor a arătat şi faptul că în calitatea sa de administrator al SC Spectra Energy SRL Galaţi, în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, Sorin Florin Şotri a înregistrat în evidenţa contabilă 13 facturi fiscale emise de către mai multe societăţi comerciale, care nu exprimă operaţiuni comerciale reale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. În urma acestor înregistrări fiscale, Şotri a mai creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 5.578.957,98 de lei.

Firma în faliment, administratorul la judecată

„La data de 01 iulie 2014, Tribunalul Galaţi – Secţia Civilă a dispus închiderea procedurii falimentului debitoarei S.C. Spectra Energy S.R.L. Galaţi şi radierea acesteia din registrul comerţului.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în dosarul penal, cu suma de 11.912.115 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat (5.902.975 de lei şi majorările de întârziere în cuantum de 6.009.140 de lei)”, se arată într-un comunicat al DNA.

Pe perioada cercetărilor, procurorii DNA au au pus sub sechestru un bun imobil ce aparţine inculpatului, până la concurenţa sumei de 5.910.422,44 de lei.

Sorin Florin Şotri va da explicaţii în faţa judecătorilor Tribunalului Galaţi, acolo unde a ajuns dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală.

Citit 2789 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2015 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.