Încă un caz de SCLAVIE în judeţul Galaţi! Un tânăr ÎNFOMETAT şi BĂTUT a fost obligat la muncă forţată
Foto: Foto: ArhivaVL

Încă un caz de SCLAVIE în judeţul Galaţi! Un tânăr ÎNFOMETAT şi BĂTUT a fost obligat la muncă forţată
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Poliţiştii şi inspectorii ITM au descins vineri dimineaţă, 18 septembrie, la stâna unde existau indicii că un tânăr era obligat la muncă forţată


Noi acuzaţii de sclavie la stână  se profilează la câţiva kilometri de Galaţi, la trei ani după ce Frumuşiţa a fost aruncată în aer de scandalul iscat în jurul unor oieri care au exploatat la muncă zeci de femei şi copii. De data aceasta, suspiciunile că un cioban îşi tratează angajaţii dincolo de limita umanităţii au prins contur în satul Negrea, comuna Schela, învinuit fiind un localnic de 41 de ani. Poliţiştii şi inspectori ITM aveau de puţin timp informaţii că la stâna acestuia se petreceau lucruri necurate. Zilele trecute, un incident grav care l-a avut ca victimă pe un vasluian de 26 de ani, a umplut paharul şi a adus autorităţile la uşa mocanului din Negrea. Ciobănaşul din Vaslui le-a povestit oamenilor legii cum, de aproape o lună, trăieşte un calvar de care nu a putut scăpa nici cu fuga.

"În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul era ţinut fără voia sa la stână să muncească, din 28 august. La data de 7 septembrie, a încercat să fugă, dar a fost găsit pe drum de proprietar, lovit şi adus înapoi. De asemenea, i-au fost luate actele de identitate, telefonul mobil şi îmbrăcămintea de către proprietar, şi forţat să muncească la stână sub supraveghere", precizează cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Proprietarul stânei este cercetat penal pentru lovire şi supunere la muncă forţată, anchetatorii urmând să decidă dacă îl vor lăsa în libertate sau vor cere o măsură privativă de libertate. La rândul lor, inspectorii de muncă îl pot sancţiona pentru nerespectarea legislaţiei privind angajarea forţei de muncă.

Acesta est cel de-al doilea caz în care la o stână din Galaţi sunt raportate oficial situaţii de abuz şi exploatare prin muncă forţată. În urmă cu trei ani, fraţii Enache din comuna Frumuşiţa au fost acuzaţi că racolau şi obligau la muncă forţată şi neplătită persoane, printre care mulţi minori din Vaslui, Vrancea şi Galaţi. Şase persoane au primit atunci mandate de arestare pentru lipsire de libertate, supunere la muncă forţată, tâlhărie, complicitate la tâlhărie, furt, distrugere şi viol, Tribunalul Galaţi condamnându-i la pedepse cuprinse între 3,7 ani şi 7 ani închisoare.

Citit 4851 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2015 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.