Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
3 comentarii

* Poliţiştii şi inspectorii ITM au descins vineri dimineaţă, 18 septembrie, la stâna unde existau indicii că un tânăr era obligat la muncă forţată


Noi acuzaţii de sclavie la stână  se profilează la câţiva kilometri de Galaţi, la trei ani după ce Frumuşiţa a fost aruncată în aer de scandalul iscat în jurul unor oieri care au exploatat la muncă zeci de femei şi copii. De data aceasta, suspiciunile că un cioban îşi tratează angajaţii dincolo de limita umanităţii au prins contur în satul Negrea, comuna Schela, învinuit fiind un localnic de 41 de ani. Poliţiştii şi inspectori ITM aveau de puţin timp informaţii că la stâna acestuia se petreceau lucruri necurate. Zilele trecute, un incident grav care l-a avut ca victimă pe un vasluian de 26 de ani, a umplut paharul şi a adus autorităţile la uşa mocanului din Negrea. Ciobănaşul din Vaslui le-a povestit oamenilor legii cum, de aproape o lună, trăieşte un calvar de care nu a putut scăpa nici cu fuga.

"În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul era ţinut fără voia sa la stână să muncească, din 28 august. La data de 7 septembrie, a încercat să fugă, dar a fost găsit pe drum de proprietar, lovit şi adus înapoi. De asemenea, i-au fost luate actele de identitate, telefonul mobil şi îmbrăcămintea de către proprietar, şi forţat să muncească la stână sub supraveghere", precizează cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Proprietarul stânei este cercetat penal pentru lovire şi supunere la muncă forţată, anchetatorii urmând să decidă dacă îl vor lăsa în libertate sau vor cere o măsură privativă de libertate. La rândul lor, inspectorii de muncă îl pot sancţiona pentru nerespectarea legislaţiei privind angajarea forţei de muncă.

Acesta est cel de-al doilea caz în care la o stână din Galaţi sunt raportate oficial situaţii de abuz şi exploatare prin muncă forţată. În urmă cu trei ani, fraţii Enache din comuna Frumuşiţa au fost acuzaţi că racolau şi obligau la muncă forţată şi neplătită persoane, printre care mulţi minori din Vaslui, Vrancea şi Galaţi. Şase persoane au primit atunci mandate de arestare pentru lipsire de libertate, supunere la muncă forţată, tâlhărie, complicitate la tâlhărie, furt, distrugere şi viol, Tribunalul Galaţi condamnându-i la pedepse cuprinse între 3,7 ani şi 7 ani închisoare.

Citit 4324 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2015 00:50

3 comentarii

 • postat de Lasati vrajeala, dati date concrete! Duminică, 20 Septembrie 2015 11:18 5.13.212.*** Link la comentariu
  0
  3

  Dar cu provarea de libertate nu se inchide niciun cap de acuzare. Sau cumva este iarasi blat, ca sa iasa dosarul penal mai subtire? Stiti de ce intreb? Fiindca la privarea de libertate trebuia arestat in secunda 2, cu tot riscul de a-i ramane stana fara sef, fara cine sa decida daca laptele si branza se vand la piata sau se mai dau si gratis, pentru oamenii saraci dar cu masini de serviciu scumpe, eventual cu girofar...

  Raportează
 • postat de Do you get the picture? Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 11:29 5.13.188.*** Link la comentariu
  5
  6

  Imaginea este cu Stan ciobanul si oile galatene.Cred ca nu le spala cu apa calda si la iarna le tine in frig.
  A ajuns mare cioban la stana promitand oilor gazon nou!!!!!!

  Raportează
 • postat de ariciul Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 08:53 5.13.160.*** Link la comentariu
  3
  21

  Unde e minte putina ,se intampla numai si numai derapari de la gradul de OMENIE in jos pana la animalism salbatic.Angajatorul zis,stapanul de sclav,atata minte are,trait printre dobitoace.Dar patronii galatiului sant mai presus?NU SANT.Noroc este cu unu doi trei barbati,femei ,pe ici pe colo care nu mai muncesc pe degeaba si nu permit sa fie calcati in picioare de satrapi fara minte.Peste tot,si toti incalca drepturile angajatilor cu o nesimtire de nedescris,daca nu cu oprirea salariilor macar cu o ora in plus neplatita ori cu doua trei ore sambata ca sa nu zic toata ziua,pentru acelasi vesnic salariu minim pa economie.M-a facu mama patron maaaaiiiiii!!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.