Trei ani cu suspendare, pentru 250.000 de euro

Trei ani cu suspendare, pentru 250.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Judecătorii Tribunalului Galaţi s-au pronunţat săptămâna trecută în dosarul în care gălăţeanca Cristina Vrabie a fost judecată după ce l-a escrocat sentimental pe un belgian şi l-a lăsat pe acesta fără suma de 250.000 de euro. Trimisă în judecată în aprilie anul acesta, gălăţeanca s-a ales cu trei ani de închisoare cu suspendare. Gălăţeanca a fost însă obligată de judecători să efectueze muncă nerenumerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile în cadrul Primăriei municipiului Galaţi (înfiinţare şi întreţinere spaţii verzi).

Şi fără nuntă, şi fără bani

Cristina Vrabie a ajuns pe mâna procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi după ce belgianul Marc Florent  B. a depus plângere că a fost păcălit şi lăsat fără suma de 250.000 de lei, bani pe care i-a trimis, în tranşe, femeii de care era îndrăgostit.

Cei doi s-au cunoscut în vreme ce Cristina practica prostituţia în Belgia, iar Marc Florent a vrut să-şi facă un cadou la împlinirea vârstei de 50 de ani. Bărbatul s-a îndrăgostit de fată, care a reuşit să-l convingă să-i transfere câteva sute de mii de euro, cu promisiunea unei viitoare căsătorii. Când şi-a văzut sacii în car, tânăra i-a spus belgianului că nu-l iubeşte, că nu mai vrea să se mărite cu el şi i-a cerut s-o lase în pace.

De aici şi până la plângerea penală a mai fost doar un pas şi, imediat ce gălăţeanca a contestat măsurile impuse de procurori, povestea a ajuns în plan public, dosarele fiind înregistrate pe portalul instanţelor.

A fost ajutată de mai multe persoane

Se pare că tânăra nu a pus singură la cale planul diabolic. "Ajutată de mai multe persoane, în perioada mai 2013 - iunie 2014, a indus în eroare, prin promisiuni de căsătorie nereale şi prin prezentarea unor oportunităţi de afaceri nereale în România, persoana vătămată B. Marc Florent, cetăţean belgian, determinând-o să-i vireze în conturile bancare deschise în România pe numele său şi pe numele unor persoane apropiate, suma de aproximativ 250.000 de euro, pe care a folosit-o pentru achiziţia unor autoturisme de lux, pentru construirea unor imobile şi pentru nevoi personale", se arată în rechizitoriul parchetului.

În această poveste au mai fost angrenate cel puţin două persoane. Daniel R. a ajutat-o cu deschiderea unui cont la o bancă, unde belgianul a trimis 42.000 de euro, iar Dorin Nicolae S. este cercetat după ce, anul acesta, în iulie, l-a făcut pe belgian să trimită într-un cont 7.000 de euro, spunându-i că, pentru a recupera BMW-ul Cristinei, trebuie să mituiască nişte poliţişti.

Parchetul a instituit controlul judiciar pentru tânără, care nu are voie să plece din ţară, dar şi măsuri asiguratorii, punând sechestru pe un autoturism de lux. Judecătorii au decis confiscarea specială a autoturismului, în speranţa recuperării unei părţi din prejudiciul belgianului.

Cristina Vrabie, dar şi procurorii gălăţeni pot ataca sentinţa pronunţată la Tribunalul Galaţi, şi asta în condiţiile în care, într-un caz similar, o altă tânără, care a obţinut de la un francez 195.000 de euro, folosind aceeaşi metodă de escrocare, s-a ales cu şase ani de închisoare.

Citit 4056 ori Ultima modificare Luni, 21 Septembrie 2015 21:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.