Trei gălăţeni riscă PUŞCĂRIA pentru că au înlocuit permisul de conducere cu sticla de băutură

Trei gălăţeni riscă PUŞCĂRIA pentru că au înlocuit permisul de conducere cu sticla de băutură
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Trei tineri din judeţul Galaţi s-au urcat morţi de beţi la volan, deşi nu aveau permise de conducere, unul dintre ei provocând chiar şi un accident rutier. Accidentul soldat din fericire doar cu pagube materiale s-a produs pe un drum din satul Bălăşeşti, comuna Drăguşeni. Un tânăr în vârstă de 26 de ani, aflat la volanul unei maşini, nu a putut-o struni în momentul în care a luat o curbă şi, ajuns pe contrasens, a lovit un alt autoturism, condus regulamentar de un tânăr în vârstă de 27 de ani. Singura "victimă" a impactului a fost şoferul primei maşini, care avea o alcoolemie în aerul expirat de 1,29 la mie, dar nu deţinea permis de conducere.

Astfel de "deficienţe" au fost constatate şi în Galaţi, la un bărbat în vârstă de 32 de ani, oprit în trafic pe strada Regiment 11 Siret. În cazul lui, aparatul Drager a arătat o îmbibaţie alcoolică de 0,97 la mie în aerul expirat, iar verificarea în baza de date a indicat faptul că avea permisul suspendat ca urmare a unei abateri anterioare în trafic.

Ultimul păţit al seriei a fost un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Poiana, pe care miezul nopţii nu l-a salvat de la a fi luat la ochi de patrula de poliţie. Agenţii din comună l-au oprit pe tânăr în timp ce acesta se plimba cu un motoscuter şi au ajuns la concluzia că nu avea permisul necesar, dar şi că alcoolemia depăşea limita legală, respectiv 0,51 la mie în aerul expirat. Fiecare dintre cei prinşi este acum anchetat pentru câte două infracţiuni.

"Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pe numele celor trei conducători auto, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului şi conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere", a explicat cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 1691 ori Ultima modificare Joi, 15 Octombrie 2015 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.