Cazul gălăţencei care a MURIT după ce a fost LOVITĂ pe o TRECERE DE PIETONI din Italia - Ce PEDEAPSĂ a primit şoferul vinovat

Cazul gălăţencei care a MURIT după ce a fost LOVITĂ pe o TRECERE DE PIETONI din Italia - Ce PEDEAPSĂ a primit şoferul vinovat
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Începutul anului 2015 era marcat de o veste tristă, venită tocmai din Italia. Gălăţeanca Loredana Gabriela Tiron, de 21 de ani, îşi pierduse viaţa, după două zile de agonie în spital, unde ajunsese lovită de o maşină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni.

Cel care a lovit-o pe Loredana nu a oprit să îi acorde primul ajutor, ci a lăsat-o să agonizeze în stradă. Chiar dacă a fugit de la locul faptei, şoferul a fost identificat de autorităţile din Italia, care au stabilit că acesta este un instructor de schi. Deşi vinovatul, Aldo Valmassoi, le-a spus anchetatorilor că nu îşi aminteşte să fi lovit pe cineva cu maşina, acesta s-a ales cu un dosar penal.

La un an după teribila tragedie, Aldo Valmassoi a fost condamnat la un an şi patru luni închisoare pentru uciderea gălăţencei Loredana Tiron. Conform jurnalului Italian ”Corriere delle Alpi”, Aldo Valmassoi a primit iniţial 30 de luni de închisoare, dar pedeapsa i s-a micşorat după ce italianul a acceptat să colaboreze cu autorităţile. În luarea deciziei finale, judecătorii au luat în calcul şi faptul că italianul nu a mai produs alte accidente rutiere. Dacă magistraţii au decis să îi suspende executarea pedepsei, italianul nu va putea conduce timp de doi ani, pentru că permisul i-a fost suspendat, şi va trebuie să plătească şi o amendă de 600 de euro.

Deşi Loredana Tiron nu mai este printre noi, pentru familia ei, ea trăieşte în continuare prin cele patru persoane care au primit organele gălăţencei. Şi asta pentru că familia tinerei a reuşit să treacă peste durere şi a decis să îi doneze organele, pentru a salva alte vieţi.

Citit 3007 ori Ultima modificare Joi, 07 Ianuarie 2016 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.