În urma scandalului de la Măstăcani, nouă persoane, judecate pentru tentativă la omor

În urma scandalului de la Măstăcani, nouă persoane, judecate pentru tentativă la omor
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au finalizat ancheta în dosarul în care a fost cercetat un scandal de proporţii, petrecut la sfârşitul lunii februarie, pe raza localităţii Măstăcani. Astfel, în urma finalizării cercetărilor, nouă persoane, Marian Nechifor, Mihăiţă Daniel Benea, Marian Vulpe, Miahi Viorel Ghibărţanu, Florin Cristian Braşov, George Marian Neagu, Ştefan Paler, Virgil Bogdan Boubătrân şi Vasile Medinţă, au fost trimise în judecată. Şapte dintre aceste persoane, George Marian Neagu, Marian Vulpe, Ştefan Paler, Florin Cristian Braşov, Bogdan Virgil Boubătrân, Vasile Medinţă şi Mihai Viorel Ghibărţanu au fost arestaţi preventiv la începutul lunii martie, iar magistraţii Tribunalului Galaţi le-au prelungit măsura preventivă pe 12 mai. În timpul cercetărilor, procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă şi pentru Marian Nechifor şi Daniel Mihăiţă Benea, aceştia primind mandate de arestare în lipsă. 

Procurorii îi acuză pe cei nouă inculpaţi de săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor, distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, dar şi de complicitate la săvârşirea acestor infracţiuni. 

Scenariu demn de filme de acţiune

Din cercetările efectuate de procurorii gălăţeni a reieşit faptul că, pe 26 februarie, în jurul orei 19,30, în urma unei stări conflictuale mai vechi, inculpaţii s-au deplasat la un bar de pe raza comunei Măstăcani, judeţul Galaţi, înarmaţi cu mai multe obiecte contondente (bâte şi securi). Primul care le-a ieşit în cale a fost chiar patronul localului, Teodoraşcu Octavian, care a încercat să îl dezarmeze pe unul dintre inculpaţi. În urma acestui fapt, Teodoraşcu a fost lovit în cap cu o sticlă, dar şi cu o secure în spate. În timp ce o parte dintre inculpaţi îl loveau pe patronul barului, ceilalţi s-au îndreptat către Ilie Ghimpu, unul dintre clienţi, şi au încercat să îl lovească cu o secure. Cel vizat a reuşit să se apere, închizând uşa de la bar şi fugind. Nu a scăpat însă de inculpaţi, care au plecat în urmărirea sa. „Persoana vătămată Ghimpu Ilie a fugit din bar, fiind urmărită îndeaproape de inculpaţii Medinţă Vasile, Boubătrân Bogdan Virgil, Braşov Cristian şi Vulpe Marian, care i-au aplicat concomitent lovituri peste corp cu obiectele contondente pe care le aveau asupra lor. Din cauza loviturilor primite, persoana vătămată Ghimpu Ilie a căzut la pământ (în stradă), unde a continuat să fie lovită”, reţin procurorii în rechizitoriul trimis la instanţă.

În urma acestor lovituri, partea vătămată a suferit leziuni traumatice (politraumatism prin agresiune, traumatism toraco-abdominal, fractură deschisă gambă dreaptă, fractură închisă gamba stângă, fractură închisă ambele antebraţe, politraumatism prin agresiune şi traumatism cranio-cerebral minor, fractură scapula dreapta şi fractură arc lateral coasta V dreapta) care au necesitat pentru vindecare 110 - 120 zile de îngrijiri medicale.

În acelaşi timp, „În sarcina inculpatului Medinţă Vasile, se reţine săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor asupra persoanei vătămate Teodoraşcu Octavian, întrucât prin loviturile aplicate acestuia în zone vitale ale corpului (cap, abdomen, torace), prin folosire de obiecte apte de a ucide (bâte, secure, topoare), a provocat acestuia leziuni traumatice (traumatism hemitorace stânga cu fractură coasta VII, leziuni occipito-parietale şi cervicale posterioare, traumatism cranio-cerebral, contuzie piramidal nazală) care necesită pentru vindecare 18 - 19 zile de îngrijiri medicale”, mai reţin procurorii gălăţeni.

Scandal în trafic

După ce şi-au lăsat victima inconştientă, inculpaţii s-au urcat în maşini şi au plecat spre localitatea Viile. Pe drumul Judeţean 253, inculpatul Daniel Benea a observat în trafic autoturismul lui Daniel Cămîrzan, pe care îl cunoştea ca fiind rudă cu una dintre persoanele pe care grupul de agresori dorea să se răzbune. Una dintre maşinile inculpaţilor a blocat-o pe cea a lui Cămîrzan, în care se afla şi fiul acestuia, în vârstă de 15 ani. După ce au oprit maşina celor doi, inculpaţii, „folosind obiecte apte de a ucide (securi, bâte, răngi, ţepoi), le-au aplicat persoanelor vătămate lovituri repetate peste corp, cu intensitate, în regiuni vitale ale corpului (cap, abdomen), în urma cărora Daniel Cărmîrzan a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 12 - 13 zile de îngrijiri medicale, în timp ce persoana vătămată minoră a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 11 - 12 zile de îngrijiri medicale.

Totodată, inculpaţii  au distrus geamurile, farurile, oglinzile laterale şi au degradat ramele portierelor autoturismului aparţinând persoanei vătămate Daniel Cămîrzan, cauzându-i un prejudiciu în valoare de 3.000 de lei.

După această răfuială, inculpaţii au părăsit locul faptei şi au plecat spre localitatea Piscu. Pe drum însă, una dintre maşini a fost oprită de un echipaj al Poliţiei Rutiere, care constatate că şoferul depăşise viteza legală. Cum inculpaţii, fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice, s-au dovedit recalcitranţi, poliţiştii au solicitat ajutorul colegilor din Pechea. Astfel, inculpaţii au fost duşi la Postul de Poliţie, au fost descoperite şi o parte dintre obiectele contondente folosite la săvârşirea infracţiunilor, care au şi fost confiscate.

Doi dintre inculpaţi au reuşit să fugă din România, restul fiind prinşi de procurorii gălăţeni.

Toţi cei nouă inculpaţi vor da acum socoteală în faţa judecătorilor Tribunalului Galaţi, unde se va judeca dosarul.

Citit 14771 ori Ultima modificare Luni, 16 Mai 2016 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.