Pedeapsă cu închisoarea, în cazul POLIȚISTEI ATACATE: Opt ani şi jumătate, pentru ultraj

Pedeapsă cu închisoarea, în cazul POLIȚISTEI ATACATE: Opt ani şi jumătate, pentru ultraj
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cazul poliţistei locale atacate cu o secure, în timpul unei misiuni pe strada Tecuci, a fost soluţionat de judecătorii Tribunalului Galaţi. În urma judecării cauzei, magistraţii au decis să îl condamne pe Romeo Cătălin Ovidenie la o pedeapsă de opt ani şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Ovidenie s-a ales şi cu mai multe drepturi suspendate, pentru o perioadă de patru ani după ispăşirea pedepsei. Judecătorii au menţinut şi măsura preventivă a arestării inculpatului Romeo Cătălin Ovidenie, dar au dedus din pedeapsa primită perioada petrecută după gratii, respectiv din 10 august 2015 la zi.

Pe lângă anii de închisoare, Ovidenie trebuie să îi plătească poliţistei Mihaela Oncioiu 2.500 de lei, reprezentând daune materiale, precum şi 30.000 de lei daune morale. Ovidenie trebuie să plătească şi cheltuieli judiciare către stat, în sumă de 1.151 de lei.

Firul poveştii

Romeo Cătălin Ovidenie, în vârstă de 23 de ani, a ajuns în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi după ce, în luna august 2015, a atacat-o cu o secure pe poliţista locală Mihaela Oncioiu. Femeia, împreună cu un coleg de la Secţia 2 Poliţie, a fost direcţionată pe strada Tecuci, pentru că locatarii se plângeau că un grup de persoane fac grătare şi ascultă muzică foarte tare.

Ajunşi la faţa locului, cei doi agenţi au constat că reclamaţiile se confirmă, au încercat să îl legitimize pe unul dintre indivizii care făcea grătar pe alee, chiar lângă un imobil. Tânărul nu doar că a refuzat legitimarea, dar a plecat de la faţa locului, intrând în curtea imobilului, de unde a luat o secure, pe care a aruncat-o spre Mihaela Oncioiu, lovind-o pe aceasta la mâna stângă.

Decizia dată de Tribunalul Galaţi nu este definitivă, ea putând fi atacată atât de procurori, cât şi de Ovidenie.

Citit 6419 ori Ultima modificare Marți, 07 Iunie 2016 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.