După gratii fiindcă a spart o maşină şi a folosit cardurile furate

După gratii fiindcă a spart o maşină şi a folosit cardurile furate
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Magistraţii Tribunalului Galaţi s-au pronunţat de curând într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Cel care a săvârşit această infracţiune este Eduard Alexandru Ene, care a fost trimis în judecată după ce a fost anchetat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi.

Eduard Ene s-a ales cu o pedeapsă de un an şi zece luni închisoare pentru infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos. La această pedeapsă se mai adaugă una de şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic (formă continuată). Judecătorii au contopit cele două pedepse aplicate şi au decis că Eduard Ene trebuie să stea după gratii doi ani de zile. Mai mult, după ce va ieşi din închisoare, Ene va avea, pentru o perioadă de un an, mai multe drepturi suspendate. „Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de: - art. 66(a) Cod Penal – dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice - art. 66(b) Cod Penal – dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat”, au menţionat judecătorii.

Magistraţii au decis şi confiscarea sumei de 1.562 de lei de la inculpat şi l-au obligat să plătească cheltuielile judiciare către stat, în sumă de 2.100 de lei. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată atât de inculpat, cât şi de procurori.

Anchetă începută la parchetul Judecătoriei Galaţi

Iniţial, ancheta în acest caz a fost începută de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie, care l-au şi trimis în judecată pe Ene pentru furt calificat. Ulterior, după declinarea competenţei, dosarul a ajuns, în iulie 2015, la  DIICOT, unde s-a început cercetarea „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi de acces ilegal la un sistem informatic.

Plângerea păgubitului

Totul a început după ce un bărbat a sesizat organele de cercetare penală pentru că, în noaptea de 8 spre 9 martie 2015, persoane necunoscute, profitând de faptul că portierele autoturismului său, parcat pe Bulevardul Marea Unire, erau dezasigurate, au sustras din interior bunuri în valoare de 5.120 de lei. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că hoţii au furat o haină de stofă, un portofel cu carduri bancare, acte de identitate, legitimaţii, două telefoane mobile, chei şi un parfum.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că autorul furtului este Eduard Alexandru Ene.

După ce a găsit într-un dintre telefoanele furate un cod PIN, Eduard Ene a reuşit să folosească unul dintre cardurile bancare găsite în pormoneul furat şi a scos, de la un ATM, suma de 2.550 de lei. Cu o parte din bani, Eduard şi-a cumpărat alimente şi haine, dar şi-a plătit şi taxele pentru obţinerea paşaportului.

Cunoscut de organele de anchetă

Eduard Alexandru Ene este cunoscut de organele de cercetare penală de la noi din oraş. Şi asta pentru că şi-a început activitatea infracţională încă de pe vremea când era minor, având la activ mai multe condamnări. Astfel, conform fişei sale de cazier, Ene a a fost condamnat, în 2013, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de tâlhărie. Ulterior, în 2015, inculpatul a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi furt calificat. În acelaşi an, a mai primit o condamnare pentru alte şase infracţiuni de furt şi furt calificat.

De asemenea, în alte două dosare ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi furt calificat.

Citit 3361 ori Ultima modificare Luni, 15 August 2016 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.