Studenţii s-au ”jucat” de-a procesul de divorţ

Studenţii s-au ”jucat” de-a procesul de divorţ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Concursul de Procese Simulate, organizat de departamentul Activităţi Academice din cadrul Asociaţiei Europene a Studenţilor în Drept din Galaţi (ELSA), s-a bucurat de un real succes. Evenimentul a avut loc pe 15 noiembrie în sala de procese simulate din cadrul Facultăţii de Ştiinte Juridice, Sociale şi Politice.

Potrivit Anei-Maria Verner, preşedintele ELSA Galaţi, acest concurs se desfăşoară în fiecare semestru, iar de această dată a fost simulat un proces de drept civil pe tema divorţului. Participanţi la eveniment au fost studenţi din anii I, II şi III, dar care au fost evaluaţi de un juriu format din specialişti în domeniu.

Dalila Ţuţu, vicepreşedintele Activităţii Academice, împreună cu cei din conducerea ELSA, s-a ocupat de organizarea proceselor simulate şi afirmă că este mulţumită de cum a decurs acest concurs. În plus, aceasta susţine că studenţii ce au avut funcţia de avocați “au dat dovadă de profesionalism şi implicare în apărarea intereselor clienţilor săi”.

Studenţii s-au arătat încântaţi de oportunitatea de a face cunoştinţă şi de a lucra cu persoane din mediul juridic: “Experienţa trăită în sala de judecată a fost unică şi de neuitat”, afirmă unul dintre ei. O altă studentă, Manzu Andreea, care a fost avocatul apărării, este bucuroasă că a avut oportunitatea de a participa la această competiţie. Studenta anului întâi spune că a auzit de acest concurs de la coordonatori. În urma participării sale a evoluat în acest domeniu, mai ales că evenimentul a impus un standard înalt de lucru.

Dragoş Palade, student la Drept în anul al III-lea, a fost avocatul acuzării. Pe lângă aceasta, el s-a ocupat şi de organizarea evenimentului. Îi plac procesele simulate, căci acolo poate analiza şi construi un caz mult mai bine. Visează să fie jurist şi e sigur că acesta este cel mai bun antrenament: “Mă pot baza pe cunoştinţele teoretice, spontaneitate şi isteţime”. Consideră că asemenea exerciţii ar trebui organizate mai des: “Studenţilor le place să se joace de-a avocatul, iar aceasta dezvoltă o serie de aptitudini şi cunoştinţe, diferite de cele din sala de curs”.

Evenimentul s-a încheiat cu premierea celor mai bune prestaţii. Astfel, Florin Popa a fost desemnat drept cel mai bun pledant, Cristina Tudorachea a ocupat locul al II-lea şi Dragoş Palade a primit Marele Premiu.

Citit 2377 ori Ultima modificare Luni, 21 Noiembrie 2016 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.