Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
4 comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au finalizat ancheta într-un dosar în care cinci persoane au fost cercetate pentru furt calificat. La finalul anchetei, cele cinci persoane, Ştefan Nistor, Ionel Frosă, Cristian Daniel Păţală, Cornel Mîndrescu şi Aurel Apostol Slabu, cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, au fost trimise în judecată pentru o faptă săvârşită în primăvara anului 2015.
În rechizitoriul întocmit de procurori se arată faptul că cei cinci inculpaţi, unii din satul Fântânele, comuna Scânteieşti, alţii din comuna Tuluceşti, s-au întâlnit la un bar, iar la propunerea lui Ştefan Nistor au decis să fure ţeavă metalică din conducta subterană din amenajarea Câmpia Covurlui, aflată în apropierea localităţii Tuluceşti.

După ce au pus planul la cale, înarmaţi cu hârleţe, lopeţi şi un bomfaier, inculpaţii  au mers la locul stabilit. Aici s-au apucat de săpat, făcând un şanţ cu o lungime de 15 metri şi o adâncime de 1,5 metri. Astfel,  tinerii au reuşit să scoată din pământ o ţeavă cu diametrul de 125 de centimetri, pe care au tăiat-o în trei părţi de aproximativ cinci metri fiecare.

Ţeavă cărată cu căruţa


Procurorii mai reţin faptul că Ionel Frosă a mers la domiciliul lui Ştefan Nistor, de unde s-a întors cu o căruţă, în care a fost încărcată ţeava. Ionel Frosă, Cristian Daniel Păţală, Cornel Mîndrescu şi Aurel Apostol Slabu au plecat de la faţa locului cu atelajul hipo, iar Ştefan Nistor cu autoturismul cu care tinerii veniseră iniţial.

În drum spre casă, cei patru au fost opriţi de un echipaj de poliţie, fapt care i-a atras atenţia şi lui Ştefan Nistor, care s-a oprit să vadă ce se întâmplă. Luaţi la întrebări, inculpaţii au recunoscut în faţa oamenilor legii fapta săvârşită. Ţeava furată a fosdt confiscată şi predată a doua zi Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Moldova Sud.

În timpul anchetei, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Moldova Sud a calculat prejudiciul adus de cei cinci inculpaţi instituţiei şi a transmis Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi o adresă prin care a anunţat că s-a constituit parte civilă cu suma de 3.577,81 de lei, valoarea ţevii furate.

Acum, cei cinci vor da socoteală în faţa magistraţilor de la Judecătoria Galaţi, instanţă la care s-a înregistrat deja dosarul penal.

Citit 4674 ori Ultima modificare Luni, 28 Noiembrie 2016 17:33

4 comentarii

 • postat de Marian Miercuri, 30 Noiembrie 2016 08:12 5.13.197.*** Link la comentariu
  1
  3

  Vai de mine ce mai stire ! 3577 lei ii va castiga in instanta ANIF . E posibil ca nici aceasta suma sa nu fie recuperata .

  Raportează
 • postat de Cat timp iresponsabilitatea, marlania si hotia sunt in conducerea tarii, lucrurile nu se vor schimba! Marți, 29 Noiembrie 2016 11:18 78.96.253.*** Link la comentariu
  0
  12

  Abia acum s-a trezit ANIF-ul?!!!

  Din totalul instalatiilor de irigatii lasat de comunisti in decebrie 1989, statii de pompare, conducte,accesorii si instalatii electrice, doar 10% mai functioneaza,pana la 100%, fiind distruse prin furt de genul aratat, fiind patronate de sistemele particulare, si acelea dominate de o mafie la nivel zonal, unii primesc apa aproape gratis, altii stau la mana chiaburilor de tip nou,jecmanindu-i,situatie in care, imediat dupa 89, multi visau sa faca agricultura pe terenurile agricole retrocedate, facandu-si planuri de afaceri, dar imediat s-au lovit de mafia PSD-ista, care si-a infiltrat gangsterii peste tot, dirijati organizat de la judete sau din parlament.

  Astfel au disparut mai mult de jumatate din agricultori visatori si multe terenuri au ramas in paragina, sau in grija unor asa-zisi arendasi,care au luat de la oameni terenuri in arenda, facad agricultura in mod neprofesionist,in care proprietarilor le da 500 kg/ha de grau, cand ne ajuta Dumnezeu cu ploaie, restul, oricum sub productia normala, o incaseaza acesti nonagricultori, imbogatindu-se de pe urma fraierilor.

  Sigur, clasa politica de dupa 89, si pana astazi, a cunoscut si cunoaste asemenea situatie, dar daca decidentilor politici li s-au umplut punga si hambarele an de an, nu i-a interesat de restul TARII, desi la inceputul fiecarui scrutin ELECTORAL, umflau programele demagogice cu reforma agriculturii, lucru care poate fi vazut chiar si pentru scrutinul din 11 decembrie, in special la PSD si ALDE,pentru prostit alegatorul.

  Revenind insa la distrugerea sistemului de irigatii din judetul Galati, intrebarea este foarte simpla, ca au facut politicienii trimisi de galateni in parlament sau cei din administratia locala, lasand de izbeliste instalatiile de irigat de pe intinsele terenuri agricole ale judetului,lasate la voia hotilor, nimeni altii decat taranul marlan din sate si comune,folosind tevile din aluminiu ca stalpi de gard, si partile metalice la fier vechi, transformate la multele crasme din sate, in bautura?!!!!
  Asa a avut loc transferul de valori,din punga statului,a agriculturii,via taranul hot, iresponsabil, in punga marlanului,PATRON,SIC!, de carciuma!
  Rasu, plansu!

  Si strigator la cer este, ca, nimeni, de aceasta crima la adresa agriculturii, nu a fost si nu este tras la raspundere!

  Raportează
 • postat de X Marți, 29 Noiembrie 2016 08:54 82.79.115.*** Link la comentariu
  1
  20

  daca-i puneai sa sape in sant din asta pentru 1000 lei cat ar fi luat la fier vechi pe teava te scupau in ochi... acum ...cam asta-i treaba !

  Raportează
 • postat de IC Marți, 29 Noiembrie 2016 08:21 79.116.103.*** Link la comentariu
  1
  13

  !5 metri de teava cu valoarea de 3577,81 lei ( ce calcul precis ) la atat se rezuma paguba di Amenajarea Complexa Hidroalaeliorativa in Campia Covrlui ???? Lucrarile au costat sute de milioane de dolari ,inclusiv peste 100 milioane dintr-un credit BIRD ,la valoarea dolarului USA din anii '80) si recuperarea a 3577 lei (putin mai mult de 800 $) constituie o sire ? Paguba totala la acesta investitie ,ca de altfel la intreg sistemul national de imbunatatiri funciare ,este imensa si nici pedeapsa msxims poste si cu moartea ,data vinovatilor nu ar fi o pedeapsa justa . Vinovati sunt si indivizii care fura ,in general din satele din perimetru (aproape ca nu exista gospodarie care sa nu se fi procopsit cu ceva ciordit de la aceasta iucrare ) dar marii vinovati sunt ceia care au inchis ochii ,pe banii statului si au ingaduit furturile si cei mai mari vinovati sunt aceia care au declansat distrugerea generalizata a economiei tarii ,primii guvernanti de dupa '89 (aia care spuneau :"intram intr-un vid legislativ tovarasi " si " irigatiile nu sunt rentabile in Romania iar industri este un morman de fiare vechi " asta da subminare a economiei nationale.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.