AFACERIȘTI din Galaţi, băgaţi în corzi cu ACUZAȚII de evaziune fiscală
Foto: Sursa foto: IPJ Galati

AFACERIȘTI din Galaţi, băgaţi în corzi cu ACUZAȚII de evaziune fiscală
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Activitatea a doi agenţi economici din Galaţi a fost paralizată în urmă cu câteva zile după ce poliţiştii de la Economic, inspectorii antifraudă şi cei de la ITM au făcut verificări în legătură cu legalitatea operaţiunilor pe care fiecare le derulează. Şase percheziţii la domiciliile administratorilor, dar şi la sediile şi punctele de lucru ale companiilor au fost făcute concomitent, verificări în urma cărora s-au ridicat suspiciuni de comerţ ilicit cu agregate minerale şi respectiv produse agro-alimentare. Una dintre direcţiile spre care s-au îndreptat anchetatorii a fost o balastieră unde nu s-ar fi găsit acte care să justifice activitatea desfăşurată, motiv pentru care 30.000 de metri cubi de balast şi nisip au fost indisponibilizaţi, la fel ca şi 12 utilaje.

Comerţ "negru" cu mâncare

Este constatarea pe care poliţiştii au făcut-o şi la percheziţiile care au vizat activitatea unui agent economic specializat în comercializarea produselor alimentare după ce inspectorilor nu le-au putut fi prezentate acte care să justifice provenienţa mărfurilor.

În ambele cazuri percheziţiile au vizat ridicarea de documente financiar-contabile, în baza cărora urmează a se stabili prejudiciul creat. Toate percheziţiile au fost făcute în cadrul unui dosar penal deja aflat pe masa poliţiştilor, în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală.

Citit 4756 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2016 14:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.