METODA ACCIDENTUL loveşte din nou. Un deţinut s-a umput de bani în puşcărie

METODA ACCIDENTUL loveşte din nou. Un deţinut s-a umput de bani în puşcărie
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Penitenciarul Galaţi a fost ţinta unor percheziţii într-un amplu dosar de înşelăciune prin metoda "Accidentul", după ce zeci de brăileni au fost escrocaţi într-o perioadă extrem de scurtă de o sumă impresionantă."Creierul" reţelei pare să fie un deţinut de 34 de ani, din Galaţi, care ar fi coordonat operaţiunile din spatele gratiilor, cu complicitatea mai multor persoane aflate în libertate. Prejudiciul depăşeşte 150.000 de lei.

Poliţia  ajuns din nou în Penitenciarul Galaţi, zilele trecute după ce, în decurs de numai două luni, zeci de plângeri au atras atenţia că infractorii încearcă din răsputeri să îşi umple conturile de Crăciun prin imbatabila metodă de escrocare "Accidentul". Ofiţerii de la Brăila au fost de această dată cei care au cerut şi au percheziţionat două camere ale unităţii de detenţie din Galaţi, având suspiciuni rezonabile că de acolo s-au coordonat cel puţin 22 de escrocherii, în intervalul noiembrie-decembrie 2016. 150.000 de lei a fost suma totală estimată pe care victimele, toate din Brăila, ar fi plătit-o celor care le-au păcălit că acţionează în interesul unor rude aflate la ananghie. La capătul percheziţiilor efectuate, doi dintre deţinuţi au fost ridicaţi şi mutaţi la Brăila, pentru cercetări. Unul dintre ei are şanse maxime să fie pus sub acuzare.

"Una dintre persoanele transferate din penitenciar, un gălăţean de 34 de ani, ar fi săvârşit, pe raza municipiului Brăila, 22 de infracţiuni de înşelăciune, prin metoda „Accidentul”, dintre care cinci în forma tentativei, fiind ajutat de alte patru persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani", precizează Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

Pentru probarea faptelor celor cinci persoane bănuite, poliţiştii brăileni au mai făcut şapte percheziţii domiciliare, la capătul cărora au condus la audieri un număr total de zece persoane. Cinci suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, urmând ca judecătorii să decidă dacă vor admite propunerea de arestare formulată de procurori.

Citit 7031 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2017 18:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.