Mai bine săraci, decât greci!

Mai bine săraci, decât greci!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ministrul de Interne garantează că România nu va ajunge în situaţia Greciei, tocmai datorită măsurilor dure impuse * Poliţiştii, jandarmii, militarii: bani mai puţini, muncă mai multă, dar măcar fără disponibilizări *

Ne-au panicat măsurile anti-criză anunţate de preşedintele Traian Băsescu?

Poate că da, însă, garantat, România nu va trece printr-o criză financiară şi socială asemănătoare celei din Grecia, a explicat ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, aflat la sfârşitul săptămânii trecute, la Galaţi.

Potrivit ministrului Vasile Blaga, ţara noastră trece printr-un moment „nu foarte uşor”, dar nu vom ajunge într-o situaţie asemănătoare celei din Grecia, sau din alte state care ar putea ajunge la fel.

Ministrul de Interne a explicat că datoria publică naţională nu este „nici pe departe” comparabilă cu cea a Greciei,  pentru că statul nostru nu a consumat mai mult decât a produs o perioadă la fel de lungă ca  Grecia.

Pe de altă parte, ministrul Blaga şi-a exprimat încrederea că angajaţii MAI vor înţelege situaţia dificilă prin care trece România şi că aceştia vor da dovadă de seriozitate şi disciplină, chiar dacă volumul de muncă va creşte, iar salariile se vor reduce:

„Cerinţele vor fi mult mai mari, dar ştiu că sunt nişte oameni serioşi, disciplinaţi”.

„România trece printr-un moment nu foarte uşor, dar nu aş vrea să ajungem în situaţia altor state… aţi văzut, deocamdată, doar un stat aflat în dificultate, dar o să mai vedeţi…”.

„Garantat România nu va ajunge în situaţia Greciei, însă sper ca de acum înainte să nu consumăm mai mult decât putem produce”.   

Reducerile anunţate de preşedintele Traian Băsescu nu înseamnă, neapărat şi reducere de personal, a spus ministrul Blaga:

„Vom proceda la nivelul ministerului aşa cum va decide Guvernul, prin scrisoarea semnată cu FMI… fiecare minister are propriile resurse, nu se pune problema datului afară din personalul MAI… dar vom proceda aşa cum va decide Guvernul”.

Pe de altă parte, ministrul nici nu a infirmat sau confirmat faptul că înainte de declaraţiile preşedintelui, la nivelul MAI, s-ar fi realizat un calcul privind economia care s-ar face în cazul reducerii cu 25 la sută a salariilor din administraţia centrală şi locală…

„Se va face o economie la nivelul întregului stat român, pentru că la fel vor proceda toate ministerele”, a spus Blaga.

După ce am repetat întrebarea, dacă MAI a făcut un astfel de calcul înainte de anunţul lui Băsescu, ministrul a răspuns, elegant: „toate ministerele îşi vor face calculele”…

După cum se ştie, în urma anunţului de vineri al preşedintelui Traian Băsescu, un singur reprezentat al unui singur minister a declarat oficial că decizia (de reducerea a veniturilor) nu a fost discutată înainte cu reprezentanţii Guvernului.

Este vorba despre Loredana Manolache, până vineri seară consilieră a ministrului Muncii Mihai Şeitan.

Aceasta a declarat că ministrul Muncii, Mihai Şeitan, nu ştia despre anunţul preşedintelui Traian Băsescu privind reducerea cu 15 la sută a pensiilor, precizând că în discuţiile cu FMI la care a participat şi Şeitan „nu a fost deloc vorba de aşa ceva”. 

Ulterior, aceasta a fost concediată.

Citit 1236 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.