TORȚIONARUL Ion Ficior, condamnat la 20 de ani de ÎNCHISOARE pentru crimele de la Periprava
Foto: Ion Ficior | Foto-captură Digi 24

TORȚIONARUL Ion Ficior, condamnat la 20 de ani de ÎNCHISOARE pentru crimele de la Periprava
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)


Torţionarul Ion Ficior a fost condamnat miercuri, 29 martie, de Curtea Supremă, la 20 de ani cu executare, în dosarul în care este acuzat de crime împotriva umanităţii, a relatat gandul.info.

Decizia este definitivă.

Ioan Ficior a fost ridicat de poliţişti, miercuri, de la locuinţa sa din Capitală, pentru a fi dus în arest.

Fostul comandant al lagărului comunist de la Periprava este acuzat că, în perioada în care a condus penitenciarul, aici au murit nu mai puţin de 103 deţinuţi.

Procurorii ceruseră, iniţial, o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru Ion Ficior.

Ion Ficior a primit aceeaşi pedeapsă pe care a primit-o şi Alexandru Vişinescu, acesta din urmă, fost comandant al puşcăriei comuniste de la Râmnicu Sărat, fiind deja încarcerat de un an.

Ioan Ficior a fost trimis în judecată în 18 august 2014, de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul având ca obiect sesizarea formulată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Ioan Ficior este acuzat că, în perioada 1958-1963, când a condus Colonia de muncă Periprava, a introdus şi coordonat un regim de detenţie represiv, abuziv, inuman şi discreţionar împotriva deţinuţilor politici. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII

Citit 1872 ori Ultima modificare Joi, 30 Martie 2017 01:33

2 comentarii

 • postat de Nobel
  Luni, 03 Aprilie 2017 10:32
  82.208.137.***
  Asa cum a spus si IC in comentariu anterior, trebuia sa se miste justitia in 1990 si putea sa raspunda pentru ce a facut si sa mediteze la toate implicarile acestora (familii intregi distruse sau sfaramate). Acum ce se mai poate face? Dar sa zicem "bine ca in sfarsit s-a terminat" iar el o sa fie ca in bancul ala:
  - Inculpat Ficior, instanta te condamna la 20 ani de inchisoare.
  - Domnule judecator, dar eu la 89 de ani mai pot face 20 de ani de inchisoare?
  - Ei, mai Ficior, fa si tu cat poti!
  0
  2
  Raportează
 • postat de IC
  Joi, 30 Martie 2017 06:28
  5.13.140.***
  Daca era judecat in 1990 apuca sa faca integral condamnarea si nu mai incasa pensia de peste 5000 ???? lei pe luna . La fel ca el ,tot atunci ,in 1990 ,trebuiau judecati si inchisi toti tortionarii poporului roman inclusiv activistii pcr , securistii si magistratii cu functii , etc ,adica tot aparatul represiv care a stat la baza regimului comunist criminal. Daca puteti sa va imaginati , pensii de peste 5000 lei/luna la niste criminali , regimul chinezesc este mai pragmatic ,ii pune sa-si cumpere glontul si pe criminali si pe hoti.
  1
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.