Judecat pentru stopaj la sursă

Judecat pentru stopaj la sursă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Stopaj la sursă, aceasta este infracţiunea de comiterea căreia este acuzat  gălăţeanul Marcel T., în vârstă de 41 de ani, din Galaţi. El a şi fost trimis zilele acestea în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Conform documentului amintit, evenimentele au început să se precipite în ceea ce-l priveşte pe T.M. încă de la data de 3 decembrie 2008. Atunci, cei de la Administraţia Finanţelor Publice Galaţi – Serviciul de Colectare Executare Silită Persoane Juridice au formulat o plângere împotriva lui T.M.,  pe care au adresat-o Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, cu privire la comiterea infracţiunii de stopaj la sursă.

De ce? Pentru că, aşa cum scria negru pe alb în acea sesizare,  Marcel T., în calitate de administrator al SC Lex Legis Adm. SRL Galaţi ar fi reţinut, dar nu ar fi vărsat la bugetul de stat impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă, acumulând, în perioada august 2006-octombrie 2008, datorii în valoare de 12.799 lei.

Trebuie reţinut şi amănuntul că, începând cu data de 12 mai 2009, printr-o sentinţă comercială a Tribunalului Galaţi, s-a deschis procedura insolvenţei faţă de societatea amintită. În acelaşi timp, Lichidator Company Ipurl Galaţi a fost numit ca administrator judiciar lichidator.

În această situaţie, la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi s-au stabilit ca debite cu reţinere la sursă aceeaşi sumă de  12.797 lei, reprezentând impozitele pe veniturile din salarii, contribuţiile de asigurări sociale, contribuţiile pentru şomaj, contribuţiile pentru asigurări de sănătate care, în fapt, nu au fost plătite către bugetul consolidat al  statului.

Audiat cu ocazia cercetărilor,  Marcel T. a recunoscut că în perioada amintită a reţinut din salariile angajaţilor impozitele şi contribuţiile, precum şi  că nu le-a virat la bugetul de stat din cauza problemelor financiare ale societăţii. Asta însă nu-l exonerează de răspundere şi, evident, în instanţa de judecată va da seamă pentru infracţiunea de care este acuzat.

Citit 1664 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.