Fostul deputat Dănuţ Saulea, arestat pentru 16.000 de euro mită

Fostul deputat Dănuţ Saulea, arestat pentru 16.000 de euro mită
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* „ I-a mai ţepuit  pe mulţi! – crede fostul senator Plătică *

Deputat de Galaţi între 2000 şi 2004, membru tocmai în Comisia de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Dănuţ Saulea a ajuns în braţele DNA! A fost arestat  după un flagrant de luare de mită, după cum scrie NewsIn.

O carieră politică frumoasă, care l-a trimis pe băncile Parlamentului pentru a sfârşi acum, apoteotic, sub acuzaţia că a luat o bagatelă de 16.000 de euro, pentru a facilita cumpărarea unui teren tocmai la Adunaţii Copăceni.

Cum, din câte spun televiziunile centrale, era vorba numai despre o tranşă din 50.000 de euro, ne putem da seama că nicio localitate nu este prea umilă pentru a aduce bogăţii nu locuitorilor ei, ci corupţilor…

La PRM Galaţi n-a bătut la ochi, a prins şi voturi

Pentru că Dănuţ Saulea a reprezentat cu mândrie judeţul Galaţi în Parlament (e drept, n-a prea ieşit el la presă), l-am sunat ieri pe fostul său şef de filială, senatorul Carol Dina, doar-doar vom afla alte amănunte.

Diplomat ca de obicei, preşedintele PRM Galaţi ne-a răspuns întrebărilor: „Mai mult decât ce a comentat presa nu ştiu; nu pot să fac evaluări sau să vin cu opinii... În cinci ani, de când nu mai e deputat, nu ştiu dacă l-am mai întâlnit de două ori”. 

Preşedintele Dina consideră că fostul deputat nu aduce prejudicii fostei sale organizaţii din care a plecat de atâta timp şi pe care nu a afectat-o în timpul mandatului, dar că „presa sentenţioasă” ar putea încerca asta. „El era locuitor al municipiului, are familia în Galaţi sau o avea la momentul 2000… Cât a fost deputat a domiciliat în oraş”, cam atât am aflat.

L-am întrebat pe liderul PRM dacă nu a observat totuşi la fostul său membru oarece nereguli măcar în timpul campaniei electorale din 2000, căci în campanii se lucrează cu bani. Însă senatorul a negat: pe atunci campaniile erau mai ieftine, nu erau mulţi bani în joc „mai era o oarece decenţă, mai era şi motivare morală…” Şi, oricum, organizaţia gălăţeană a făcut campania, nu Saulea.

„El e militar,  cred  că e chiar general. A fost într-o unitate militară din Galaţi unde a fost şi dl Plătică. E prieten cu dl Plătică, poate vă dă el detalii…”

Plătică, despre fostul subordonat: „Era un tip de şmecheraş”

Am avut mai mult noroc cu fostul senator Ilie Plătică Vidovici, care a putut face aprecieri la adresa fostului subordonat, la vremea Revoluţiei căpitan.

„N-am fost prieteni, am fost colegi: mi-a fost subordonat” – a ţinut să corecteze lucrurile. Era un subordonat cinstit? „[Răspuns] monosilabic: nu  prea. Era un tip de şmecheraş”.

„Domnule, în afară de acela (din flagrant, n.red.) i-a mai ţepuit  pe mulţi! Mă rog, aşa cum a reuşit să ajungă general, i-a fraierit şi pe alţii! Dacă s-ar scormoni la câte «bube-n cap» are, ai rămâne îngrozit. Îmi pare rău de el, dar… «capul face, capul trage!»”  

„L-am luat de la adăpost…”

Ştiţi reclama aceea cu câinele pervers, despre care stăpâul spune „L-am luat de la adăpost…”? Asta ar putea însemna că nu poţi să te mai iei în ziua de azi după „pedigriul” omului. Căci, altfel, fostul deputat dădea bine: a isprăvit Academia de Înalte Studii Militare, este doctor în ştiinţa militară.

Ca deputat, a avut în patru ani doar 4 (patru)  iniţiative legislative: privind vânzarea către militari a  locuinţelor de serviciu (o fi fost… interesat?), organizarea şi funcţionarea serviciilor de pază, transporturi speciale şi investigaţii, adopţiile internaţionale, dar şi programul prioritar de construcţie autostrăzi (?!).

Şi, pentru că se pricepea, a declarat că luptătorii HAMAS au fost pregătiţi în România, fapt pentru care Parlamentul i-a retras imunitatea.

Vorbitor de rusă şi franceză, omul a publicat şi cărţi de specialitate, după cum scrie pe site-ul Camerei Deputaţilor: „Riscul şi decizia militară” precum şi „Surprinderea şi evitarea surprinderii în războiul modern”. Asta nu l-a ajutat să evite riscul… unui flagrant! 

Fotografia este preluată de pe site-ul Camerei Deputaţilor

Citit 2906 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.