Evaziune fiscală la Contasa de Iveşti

Evaziune fiscală la Contasa de Iveşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisarii Gărzii Financiare - Secţia Galaţi au făcut recent un control la o altă firmă iveşteană: SC Contasa SRL Iveşti. Asta deoarece s-a constatat că societatea nu funcţionează la sediul social declarat, iar reprezentanţii săi legali au refuzat în mod sistematic să se prezinte la control cu documentele justificative de evidenţă contabilă.

S-a verificat modul de înregistrare contabilă a relaţiilor comerciale din perioada august 2008 - martie 2009. E vorba de tranzacţiile perfectate şi puse în operă cu cinci societăţi comerciale.

Una dintre aceste societăţi e Toremir SRL Tecuci, căreia cei de la Contasa i-au livrat diverse materiale de construcţii (tablă, oţel beton şi profile) pentru care au fost întocmite două facturi în valoare totală de 157.900 lei, contravaloarea acestora fiind achitată prin virament bancar.

În octombrie 2008, cei de la Contasa au livrat  ţeavă, fier beton, diverse profile  către  SC Mistral SA Tecuci pe baza a cinci facturi în valoare totală de 243.939,11 lei, contravaloarea acestora fiind achitată din contul curent al SC Mistral SA.

Alte societăţi cu care cei de la Contasa au intrat în relaţii de afaceri au fost Valro Trade SRL Lieşti (obiectul tranzacţiei fiind tablă LTG în valoare totală de 25.720,56 lei); SC Stend SRL Galaţi (ţeavă corniere şi profile în valoare de 156.580,31 lei); SC Gavmark Solutions SRL Galaţi (tablă de diferite dimensiuni în valoare totală de 64.484,09 lei).

Sintetizând, comisarii Gărzii Financiare - Secţia Galaţi au ajuns la concluzia că, în perioada amintită, reprezentanţii legali ai SRL-ului iveştean au comercializat mărfuri în valoare totală de 648.624 lei din care TVA în sumă de 105.562 lei, mărfuri (materiale de construcţii) a căror provenienţă nu a putut fi dovedită şi justificată cu documente legale şi a căror valoare de vânzare nu a fot înregistrată în evidenţa contabilă a societăţii atât ca venit, cât şi ca taxă pe valoarea adăugată colectată aferentă.

Acesta a fost, de altfel, motivul pentru care comisarii Gărzii Financiare - Secţia Galaţi au procedat la calcularea prejudiciului cauzat bugetului de stat, acesta fiind în cuantum de 190.772 lei, reprezentând TVA de plată - 103.562 lei şi impozit pe profit - 87.210 lei.

Până la urmă, după atâtea şi atâtea cazuri de similare intrate în atenţia organelor de control financiar-fiscal aproape că e musai să tragi concluzia că la Iveşti e un izvor nesecat de societăţi comerciale ai căror mentori nu şi-au propus decât propriul beneficiu şi ignorarea cu desăvârşire a obligaţiilor fiscale către bugetul de stat.

Citit 1839 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.