2.867 de candidaţi pentru 200 de locuri în magistratură

2.867 de candidaţi pentru 200 de locuri în magistratură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) va începe pe 27 august * 93 de candidaţi sunt de la Galaţi *

Institutul Naţional al Magistraturii (INM) a publicat lista finală a candidaţilor care îndeplinesc condiţiile de înscriere la concursul de admitere. Astfel, au fost validaţi 2.867 de candidaţi, în timp ce 32 nu au îndeplinit condiţiile de înscriere ori s-au retras. De la Galaţi sunt înscrişi 93 de candidaţi - 88 vor să devină judecători, iar cinci vor să fie procurori.

Prima proba a concursului va avea loc pe 27 august şi reprezintă proba scrisă la materiile drept civil, drept penal, drept procesual civil şi drept procesual penal. Examenul scris are caracter eliminatoriu şi este de tip grilă.

Concursul este organizat şi pentru ocuparea a 200 de locuri de auditori de justiţie. Pe lângă cele 200 de locuri de auditori, concursul va avea în vedere şi ocuparea unui post vacant de consilier juridic personal de specialitate juridică, asimilat judecătorilor şi procurorilor din cadrul INM.

De asemenea, din cele 200 de locuri de auditori, 100 sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător şi 100 pentru ocuparea funcţiei de procuror.

La finalizarea primului an de studii, auditorii de justiţie vor opta, în ordinea mediilor şi în raport cu numărul posturilor, pentru funcţia de judecător sau procuror.

Comentariu foto: Sălile de judecată din Galaţi aşteaptă personal nou

Citit 772 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.