Acuzat de tentativă de omor, după o bătaie în puşcărie

Acuzat de tentativă de omor, după o bătaie în puşcărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tentativă de omor este infracţiunea pentru care Crăciun Vladimir (23 de ani) a fot trimis zilele acestea în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Întemniţat  încă din luna mai 2009, după ce tâlhărise, Crăciun Vladimir, zis „Cal”, vieţuia în camera 102 a Penitenciarului Galaţi împreună cu Costel P., zis „Pintea”, precum şi cu alte cinci persoane între care „Cuţi”, „Negrul” etc.

La un moment dat, aşa cum reiese din documentul înaintat instanţei de judecată de procurori, pacea din spaţiul de penitenţă amintit fost zdruncinată de atitudinea lui „Pintea” care începuse să-l şicaneze pe „Cal” sub pretextul că era mai vechi la zdup. Îl lovea pe „Cal” mai în glumă, mai în serios, aruncând şi ceva aluzii cu privirea la eventualitatea unor relaţii sexuale cu el.

Vineri, 26 iunie a.c., „Pintea”  l-a pocnit pe „Cal” drept în faţă după care i-a cerut  acestuia să nu spună nimic despre corecţia aplicată. Acesta a fost de altfel motivul pentru care, la apelul de dimineaţă, „Cal” a spus angajaţilor Penitenciarului că a căzut în baie şi de aceea are leziunile  de la arcada stângă.

Cu scaunul, dar şi cu masa, la cap!

A doua zi, pe 27 iunie a.c., pe la orele 15,00 - 15,30 toţi cei şapte deţinuţi erau în cameră. Pe intervalul dintre camera 102 se aflau însă „Pintea” şi „Cal”, restul fiind în paturi.

La un moment dat, „Pintea” a început din nou să-l şicaneze pe „Cal”, lovindu-l în glumă şi făcând aluzii de natură sexuală. Furios, Crăciun Vladimir a profitat de faptul că „Pintea”  era întors cu spatele, a luat un scăunel din lemn cu care l-a lovit de mai multe ori în cap.

Lovit rău, „Pintea” a fost pus la pământ, în dreptul grilajului metalic de la cameră. După ce arma improvizată s-a rupt, „Cal” a luat o masă din lemn şi a continuat să care lovituri în capul şi spatele lui „Pintea” până când s-a rupt şi masa.

Doi dintre colegii de cameră au intervenit cu gândul de a aplana acel conflict ce devenise violent lăsându-l pe agresor fără „armă”. Dar „Cal” nu s-a oprit aici, a luat un cuţit improvizat şi l-a lovit pe „Pintea” în zona coapselor.

În fine, auzind strigătele celui lovit cu sete, au apărut doi supraveghetori pe secţie care au strigat la Crăciun Vladimir să se liniştească, ceea ce nu s-a întâmplat imediat. „Cal” a mai apucat să dea cu nişte fragmente din lemn.

Până la intrarea echipei de intervenţie în camera de deţinere amintită, victima agresiunii a reuşit să se târască până în dreptul băii, unde şi-a pierdut cunoştinţa. A fot dus la Spitalul Judeţean după care a fost transportat la Spitalul Rahova din Bucureşti.

O păţise cât se poate de rău din moment ce în raportul de constatare medico-legală era stipulat că clar că suferise traumatisme cranio-cerebrale şi leziuni provocate de cuţit, având nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Din acelaşi raport de constatare medico-legală reiese că victimei acelei agresiuni comise în penitenţă i-a fost pusă viaţa în primejdie.

În consecinţă, Crăciun Vladimir, care altfel e recidivist, de loc din Fălticeni - Suceava, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de tentativă la omor calificat în stare de recidivă postcondamnatorie. Va urma, evident, o altă condamnare, la o altă pedeapsă cu închisoarea. E de urmărit însă cât de mult îl îndreaptă o astfel de pedeapsă din moment ce nici spaţiul de detenţie nu-l opreşte să fie violent cum şi când are chef.

Citit 1848 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.