CONDAMNARE definitivă în cazul decesului gălăţencei Silvia Stan

CONDAMNARE definitivă în cazul decesului gălăţencei Silvia Stan
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cazul Silviei Stan (foto), femeia care a murit, în mai 2012, după ce i s-a administrat un calciu la un cabinet medical de tratamente din Galaţi, a fost încheiat. Şi asta pentru că, la Judecătoria Galaţi, s-a luat o decizie definitivă în procesul penal, după ce Consiliul Naţional al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) a decis ca asistentei Carmen Lory Avram să îi fie retras dreptul de liberă practică. „Comisia Naţională de Etică şi Deontologie a OAMGMAMR, după analizarea tuturor declaraţiilor, probelor, înscrisurilor şi a expertizelor medico-legale, propune Biroului Executiv suspendarea calităţii de membru al OAMGMAMR a doamnei Avram Lory Carmen pe o perioadă de cinci ani şi informarea Ministerului Sănătăţii cu privire la retragerea dreptului de exercitare a profesiei pe perioada respectivă”, a decis, în 2013, OAMGMAMR.

Condamnare în penal

Între timp, procesul penal, în care asistenta Carmen Lory Avram a fost acuzată de ucidere din culpă, şi-a continuat cursul, iar acum judecătorii au luat o decizie. Astfel, magistraţii au condamnat-o pe asistentă la un an şi şase luni de închisoare. Judecătorii au decis suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere şi au stabilit un termen de supraveghere de doi ani.

„Impune inculpatei Avram Lory Carmen ca pe durata termenului de supraveghere să urmeze un curs de calificare profesională. Inculpata Avram Lory Carmen va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din municipiul Galaţi, judeţul Galaţi sau în cadrul Grădiniţei cu program prelungit „Croitoraşul cel Viteaz”, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Galaţi, pe parcursul termenului de supraveghere”, este menţionat pe site-ul judecătoriei Galaţi.

Daune materiale şi morale

De asemenea, asistenta Lory Carmen Avram trebuie să plătească 50.000 de lei daune morale, 15.000 de lei daune materiale şi 2.200 lei (din care suma de 2.050 lei fiecare aferentă urmăririi penale) cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Rudele Silviei Stan au cerut punerea în executare a deciziei, iar Judecătoria Galaţi a admis executarea silită. Cu această decizie, cazul Silviei Stan a fost închis şi clarificat de toate organele abilitate.

Citit 2354 ori Ultima modificare Luni, 02 Octombrie 2017 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.