Opera, versiunea pentru Android, are un portofel electronic pentru criptomonede

Opera, versiunea pentru Android, are un portofel electronic pentru criptomonede
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Chiar dacă preţul criptomonedelor s-a prăbuşit, asta nu înseamnă nu poate creşte înapoi. Acţionând după aceeaşi ideologie, producătorii hardware şi software încă pun în aplicare planuri concepute cu mai multe luni în urmă, când entuziasmul faţă de subiectul criptomonedelor se afla la cote înalte.

Tehnologia blockchain pare tot mai mult un subiect despre care toată lumea a auzit, dar pe care nimeni nu-l înţelege cu adevărat. Înţelegem că ar fi ceva bun, doar că nu ştim exact la ce. În pregătire pentru acel viitor în care tranzacţiile cu criptomonede sunt la fel de comune ca plăţile cu cardul de credit, dezvoltatorul Opera a implementat în versiunea pentru Android a browserului cu acelaşi nume un portofel electronic pentru monede virutale, la care putem apela pentru a efectuarea de plăţi direct de pe telefonul mobil.

Chiar dacă nu este la fel de sigur ca un portofel hardware, cum este cel oferit pe telefoanele HTC Exodus, noua funcţie ar putea încuraja folosirea plăţilor în monede virtuale, ca alternativă la tranzacţiile bancare.

Măsura vine după ce dezvoltatorii Opera au exprimat în mod public interes faţă de acest subiect şi chiar au introdus noi filtre pentru blocarea atacurilor informatice îndreptate asupra utilizatorilor care desfăşoară astfel de tranzacţii din browserul web.

Sursa: go4it.ro

Citit 4794 ori Ultima modificare Marți, 18 Decembrie 2018 20:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.