Primul smartphone care are camera foto detașabilă

Primul smartphone care are camera foto detașabilă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Deși pentru moment totul se rezumă la un simplu concept, intenția celor de la Vivo este de a transforma camera foto într-un accesoriu de smartphone.

Vivo continuă să surprindă pe piața smartphone-urilor. După ce a adus camera foto de tip pop-up, ascunsă în corpul telefonului, acum vine cu o inovație cel puțin surprinzătoare: camera foto detașabilă.

Conceptul poartă numele IFEA și reprezintă un telefon cu o cameră foto de tip pop-up care se poate detașa odată ce este activată.

Ceea ce este cu adevărat impresionant e faptul că, odată îndepărtată de smartphone, cameră continuă să funcționeze și poate fi montată în altă parte, spre exemplu pe zgarda câinelui sau pe tricou, funcționând ca un adevărat Go-Pro.

Software-ul gândit de Vivo va avertiza utilizatorii în cazul în camera se îndepărtează prea mult de terminal, la fel cum se întâmplă și în cazul stylus-ului de pe Samsung Galaxy Note.

Nu este foarte clar în acest moment cât de performantă este camera și de curând vom vedea această inovație pe piață. De asemenea, nu sunt cunoscute intențiile producătorului pe viitor, dacă această cameră va putea fi schimbată cu alta, ca un obiectiv DSLR, însă reprezintă un nou pas important făcut în față pentru pasionații de fotografie pe smartphone.

În orice caz, Vivo continuă să dezvolte noi idei impresionante, precum smartphone-ul care își poate schimba singur culoarea sau bateria care se poate încărca de la 10 la 100% în numai 15 minute.

Citit 9600 ori Ultima modificare Luni, 26 Octombrie 2020 10:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.