Mască de protecție inteligentă

Mască de protecție inteligentă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un tânăr din Cluj-Napoca a realizat o mască de protecție inteligentă, care poate fi conectată la o aplicație din telefon. Momentan, clujeanul Ciprian Burzo a creat doar un prototip. Masca este echipată cu senzori de temperatură și cu sistem de filtrare a aerului. Tânărul inventator a fost premiat pentru acest produs la un concurs de re-imaginare a măștilor de protecție, organizat de MIT Media Lab. Masca poate fi realizată din policarbonat sau polipropilenă, pentru a nu provoca alergii.

Social Mask se conectează la o aplicație din telefon, pentru a verifica proximitatea purtătorului față de alți utilizatori și să determine posibilitatea unei infecții virale, potrivit prezentării de pe site-ul concursului. „A conecta masca la telefonul mobil este o opțiune viabilă pentru viitor. Ar trebui să știm cine este infectat în zonă și să primim informații pe telefon despre ce particule detectează biosenzorul în mediul ambiant. Acestea sunt doar câteva funcționalități pe care le va avea masca”, a mai spus Ciprian Burzo, potrivit site-ului The Calvert Journal.

Ciprian Burzo este un designer și inginer din Cluj-Napoca, specializat în mărci, ambalaje, design industrial, web, grafică și design de aplicații.

Citit 6212 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Decembrie 2020 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.