Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

O tentativă de phishing, care pleacă de pe OLX și se folosește de numele Fan Courier, se află în aceste momente în derulare. Persoanele care au anunțuri pe platformă primesc mesaje de la presupuși clienți interesați de produse.

Infractorii spun că doresc să achiziționeze bunurile respective, dar pretind că nu știu cum se folosește serviciul de livrări prin OLX. După o vreme, ei revin și le spun vânzătorilor că au reușit să comande produsul prin intermediul firmei de curierat și că aceștia trebuie să intre la un anumit link pentru a-și primi banii. Aici ar trebui ca oamenii să se prindă că ceva nu este în regulă, deoarece plata nu se face în avans pe OLX.

După ce accesează link-ul primit, victimele ajung pe o pagină care seamănă cu una reală a Fan Courier. Adresa este: fancourier.ro.deal-id.pw. Cei care introduc datele de card pentru a primi banii pe produs așteaptă ulterior să primească pe telefon un cod de confirmare, care nu mai vine. Mai mult, li se cere să specifice ce sumă au în cont, pe motiv că nu sunt acceptate decât carduri care au minim 300 de lei pe ele.

Imediat după ce o persoană pică în capcană, banii din cont îi sunt extrași prin serviciul TransferGo.

Pe pagină există chiar și o secțiune de asistență, la care cei care se plâng că le-au fost retrași bani din cont sau nu au primit banii pe produs primesc diferite informații. Rolul acestei secțiuni este să îi înșele și mai mult pe cei creduli. Victimele sunt îndemnate să introducă un alt card, deoarece infractorii susțin că banii au fost retrași din cont dintr-o eroare sau deoarece cardul introdus anterior nu este suportat de Fan Courier din diverse motive (că e Revolut, Orange Money etc.). Hoții spun că au nevoie de un alt card pentru a returna suma extrasă „din greșeală”.

Fan Courier a precizat că nu cere niciodată datele de card ale clienților și în niciun caz contul de securitate din trei cifre (CVC) pentru a livra banii ridicați de la cumpărători. Banii sunt virați în contul bancar furnizat de vânzător.

Mai multe detalii, pe go4it.ro

Citit 1612 ori Ultima modificare Joi, 08 Aprilie 2021 00:51

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro