LG anunță că iese de pe piața smartphone-urilor, clarificând ce se întâmplă cu update-urile
Foto: economedia.ro

LG anunță că iese de pe piața smartphone-urilor, clarificând ce se întâmplă cu update-urile
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Așa cum ne așteptam de câteva săptămâni deja, LG a anunțat în mod oficial că se retrage de pe piața de smartphone-uri. Compania sud coreeană spune că aceasta este o decizie strategică, putând aloca acum resursele pe care le investea în divizia de smartphone-uri în alte domenii precum dispozitive conectate, componente pentru vehicule electrice, dispozitive smart home, robotică, AI și soluții pentru companii. Desigur, decizia a fost luată după ani în care smartphone-urile LG nu au fost profitabile.

Divizia de smartphone-uri LG era neprofitabilă

Conform rezultatelor financiare pe care LG le publică în fiecare trimestru, divizia sa de smartphone-uri a fost neprofitabilă pentru șase ani consecutivi. În această perioadă, această parte a business-ului a pierdut 4,5 miliarde de dolari. Cel mai probabil, pentru a intra din nou pe profit, compania ar fi trebuit să restructureze complet divizia și să continue să mai piardă câțiva ani până când noi produse competitive ar ajunge pe piață.

Data oficială la care LG se retrage de pe piața de smartphone-uri este 31 iulie, iar între timp, compania va încerca să își lichideze stocurile de telefoane mobile. De asemenea, compania spune că soarta angajaților acestor divizii va fi decisă la nivel local. Probabil că o parte va putea să se mute în alte divizii, în timp ce alții își vor pierde locurile de muncă.

Ce se întâmplă cu actualizările software

De asemenea, actualizările software pentru dispozitivele deja lansate nu vor dispărea imediat, iar service-urile vor continua să repare dispozitivele care încă sunt în garanție. La fel însă, LG a promis informații mai clare în funcție de regiune. Modelele pentru care a fost confirmat Android 11 vor primi actualizările, în timp ce anumite modele ar putea primi chiar și Android 12. Compania spune că pentru viitorul apropiat va continua să livreze și actualizări de securitate. Totuși, LG spune că planurile se pot schimba în orice moment. Telefoanele care sunt încă în producție nu vor mai fi lansate, așa cum era de așteptat.

Totuși, compania rămâne dedicată dezvoltării de tehnologie pentru dispozitivele mobile. LG promite că va continua să lucreze la producția de noi soluții, precum viitoarea tehnologie 6G, care să îi permită să își consolideze alte părți ale afacerilor sale, a relatat go4it.ro [MAI MULTE DETALII]

Citit 2083 ori Ultima modificare Duminică, 11 Aprilie 2021 07:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.