Este genul de prăjitură pe care cred că toată lumea știe să o facă și fiecare are varianta lui. Oricum ar fi preparată, gustul ei e desăvârșit.
Ingrediente: pentru blat: 450 g făină tip 000, 1 plic de praf de copt, 150 g zahăr, 10 g zahăr vanilat Bourbon, 1 linguriță coajă rasă de lămâie, un praf de sare, 320 ml apă minerală,150 ml ulei; pentru umplutură: 1,5 kg mere, 100-150 g zahăr (după gust sau depinde cât de dulci sunt merele), scorțișoară după gust, opțional, 50 ml de ulei, dacă doriți să căliți merele, zahăr vanilat pentru pudrat.
Preparare: Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Dați merele pe răzătoare și amestecați-le cu zahărul și scorțișoara. Dacă considerați că sunt prea zemoase, e bine să le căliți câteva minute în ulei. Amestecați toate ingredientele într-un bol încăpător. Turnați în tavă jumătate din compoziția de blat și nivelați. Puneți merele rase peste compoziția turnată şi nivelați din nou. Peste mere puneți restul de compoziție. Băgați tava la cuptor pentru 40-45 de minute, până când prăjitura e ușor rumenită deasupra. Scoateți prăjitura din tavă și lăsați-o să se răcească pe un grătar. Lăsați prăjitura să se răcească înainte să o feliați. Înainte de servire, pudrați prăjitura cu zahăr vanilat.

