Fisurile în ecranele iPhone ar putea fi detectate înainte să devine vizibile

Fisurile în ecranele iPhone ar putea fi detectate înainte să devine vizibile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În viitor, iPhone-urile echipate cu tehnologia brevetată de Apple vor putea alerta utilizatorii atunci când ecranul a suferit microfisuri și vor putea chiar programa în avans înlocuirea, la centrul de service.

Pornind de la premiza că procesul de fisurare a ecranelor iPhone nu se produce instantaneu decât în rarele ocazii când telefonul suferă lovituri foarte puternice, Apple dezvoltă un sistem pentru detectarea microfisurilor, care, deși nu se văd, ar putea duce la spargerea generalizată a sticlei ecranului. Acest proces este binecunoscut posesorilor de autoturisme, o mică pietricică care lovește parbrizul la viteze de autostradă putând cauza fisuri minuscule, uneori complet invizibile, dar care vor "înflori" în zilele şi săptămânile următoare. De altfel, Apple a și dezvoltat o variație a acestei tehnologii, care permite detectarea fisurilor în parbrize aflate în stadiu incipient, sperând să o licențieze producătorilor auto interesați ca să o implementeze ca pe un sistem de siguranță adresat șoferilor.

Rămâne de văzut cât de util va fi noul sistem pentru detectarea integrității ecranului, din moment ce alerta primită vine după ce evenimentul care ar putea duce în cele din urmă la fisurarea vizibilă a ecranului s-a produs deja. Într-un posibil scenariu, la achiziționarea unui iPhone second-hand ai putea verifica starea ecranului, accesând informațiile afișate într-un nou meniu de diagnosticare, evitând posibilele "țepe".

Însă la fel de probabil este și ca Apple să folosească măsurătorile obținute pentru a respinge anumite solicitări pentru reparații iPhone în perioada de garanție, pe motiv că respectivele fisuri sunt produse din neglijența utilizatorului și nu din cauza vreunui defect de fabricație. Spre exemplu, brevetul descrie folosirea senzorului "de stres" în combinație cu temperatura măsurată la nivelul ecranului, stabilind cât de probabilă este fisurarea ecranului în diverse situații, potrivit go4it.ro.

Citit 1021 ori Ultima modificare Duminică, 22 August 2021 09:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.