Noi reguli dure pentru Google şi Meta

Noi reguli dure pentru Google şi Meta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Companiile Alphabet, Meta şi alte platforme online mari vor trebui să depună mai mult efort pentru a eradica conţinutul ilegal sau vor risca amenzi usturătoare, în conformitate cu noile reguli de internet convenite între ţările Uniunii Europene (UE) şi parlamentarii UE.

Acordul a venit după mai bine de 16 ore de negocieri. Digital Services Act (DSA) este a doua direcţie a strategiei şefului antitrust al UE, Margrethe Vestager, de a controla unităţile Alphabet Google, Meta şi alţi giganţi din tehnologie din SUA, transmite Reuters, preluată de Mediafax.

Luna trecută, Vestager a câştigat sprijinul din partea blocului de 27 de ţări şi a parlamentarilor pentru regulile emblematice numite Digital Markets Act (DMA), care ar putea forţa Google, Amazon, Apple, Meta şi Microsoft să-şi schimbe practicile de afaceri de bază în Europa.

"Avem o înţelegere cu DSA (Digital Services Act) că se va asigura că ceea ce este ilegal offline este, de asemenea, văzut şi tratat ca ilegal online - nu ca un slogan, ci ca realitate", a spus Vestager, într-un tweet.

Parlamentarul UE Dita Charanzova, care a cerut astfel de reguli în urmă cu opt ani, a salutat acordul. "Google, Meta şi alte mari platforme online vor trebui să acţioneze pentru a-şi proteja mai bine utilizatorii. Europa a precizat clar că nu pot acţiona ca insule digitale independente", a spus ea, într-un comunicat.

Citit 1143 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Aprilie 2022 21:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.