Atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române, după ce alte instituţii au fost afectate recent

Atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române, după ce alte instituţii au fost afectate recent
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române a fost respins sâmbătă, de către specialiştii în comunicaţii si tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei, a informat instituția prin intermediul unui comunicat, citat de majoritatea instituţiilor de presă naţionale.

Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, blocând numai accesul utilizatorilor la aceasta.

"Facem precizarea că site-ul Poliţiei Române, (www.politiaromana.ro) conține doar informaţii publice şi nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale Poliţiei Române.

Ofiţerii specialişti din cadrul instituţiei, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situaţiei şi restabilirea accesului publicului către site-ul Poliției Române", a mai transmis Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

În ultimele zile, mai multe atacuri ale hackerilor au vizat site-urile instituțiilor din România, printre care cel al Guvernului și cel al Armatei. Potrivit oficialilor români, este vorba despre atacuri motivate de acțiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federația Rusă.

Citit 1163 ori Ultima modificare Luni, 02 Mai 2022 02:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.