Telefoane atacate de un program spion

Telefoane atacate de un program spion
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programele de hacking ale unei companii italiene au fost folosite pentru a spiona smartphone-uri Apple şi Android în Italia şi Kazahstan, a declarat Google, într-un nou raport.

RCS Lab, cu sediul în Milano, care are drept clienţi agenţii europene de aplicare a legii, a dezvoltat instrumente software pentru a spiona mesajele private şi contactele dispozitivelor vizate, se arată în raport. „Aceşti furnizori permit proliferarea instrumentelor de hacking periculoase şi înarmează guvernele care nu ar fi capabile să dezvolte intern aceste capacităţi”, a spus Google. 

Un purtător de cuvânt al Apple a declarat că compania a revocat toate conturile şi certificatele cunoscute asociate cu această campanie de hacking. Google a declarat că a luat măsuri pentru a proteja utilizatorii Android şi i-a alertat cu privire la programul spyware, cunoscut sub numele de Hermit, scrie The Guardian. Dovezile sugerează că Hermit a fost folosit într-o regiune predominant kurdă din Siria, a spus compania de securitate mobilă. Analiza asupra Hermit a arătat că poate fi folosit pentru a prelua controlul asupra smartphone-urilor, a înregistra audio, a redirecţiona apeluri şi a colecta date precum contacte, mesaje, fotografii şi locaţia, au spus cercetătorii de la Lookout.

Google şi Lookout au observat că spyware-ul se răspândeşte printr-un link trimis prin mesaj.

„În unele cazuri, credem că actorii au lucrat cu furnizorul de servicii de internet al ţintei pentru a dezactiva conectivitatea prin date mobile”, a spus Google. „Odată dezactivată conexiunea la internet, atacatorul ar trimite un link malițios prin SMS, cerând ţintei să instaleze o aplicaţie pentru a-şi recupera conexiunea prin date mobile.” Când nu se dădeau drept furnizori de servicii de internet mobil, spionii cibernetici trimiteau link-uri, pretinzând că sunt angajaţi ai producătorilor de telefoane sau ai aplicaţiilor de mesagerie pentru a păcăli oamenii să facă click, au spus cercetătorii.

Autorităţile de reglementare europene şi americane au cântărit noi potenţiale reguli cu privire la vânzarea şi importul de programe de spionare.

Citit 3008 ori Ultima modificare Duminică, 03 Iulie 2022 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.