Instagram va verifica vârsta reală a utilizatorilor

Instagram va verifica vârsta reală a utilizatorilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Instagram testează noi metode prin care să verifice vârsta utilizatorilor, astfel încât să respecte regulile platformei. Aplicația deținută de Meta analizează selfie-urile video cu ajutorul unui software de analiză facială, potrivit BBC, scrie Digi24.ro.

Unii utilizatori de pe Instagram încearcă să încalce regula de vârstă prin modificarea datei de naștere, pentru a părea că au peste 18 ani. Dar adolescenții din SUA care încearcă acest lucru vor avea acum la dispoziție trei modalități de verificare a vârstei: să încarce o fotografie cu un act de identitate, să ceară garanția de la trei utilizatori adulți sau să facă un selfie video.

Astfel, rețeaua socială speră să asigure adolescenților o „experiență adecvată vârstei", pe Instagram.

Meta s-a confruntat anterior cu critici privind siguranța adolescenților și a copiilor pe platformele sale. Părinții au primit instrumente suplimentare pentru a supraveghea experiența copiilor pe Instagram la începutul acestei luni. Aceștia pot acum să stabilească limite de timp și să vadă detalii despre orice activitate pe care copilul lor o are pe platformă.

De asemenea, adolescenții vor fi „îndemnați" să se uite la alt conținut dacă vizualizează în mod repetat aceleași subiecte pe pagina de explorare a Instagram și vor fi încurajați să „ia o pauză" dacă stau prea mult pe platformă.

Selfie-urile au devenit o modalitate populară pentru platformele digitale, cum ar fi aplicațiile bancare online, de a verifica vârsta sau identitatea utilizatorilor.

În prezent, Instagram folosește selfie-urile ca o modalitate prin care titularii de cont își pot verifica identitatea în cazul în care au contul blocat.

Meta a încheiat un parteneriat cu furnizorul britanic de servicii de identificare digitală Yoti, a cărui tehnologie estimează vârsta prin analizarea fețelor umane și a trăsăturilor faciale.

Meta spune că ambele companii vor șterge imaginile odată ce vârsta unui utilizator a fost confirmată.

Citit 2452 ori Ultima modificare Duminică, 03 Iulie 2022 02:00

2 comentarii

 • postat de comunismul
  Duminică, 10 Iulie 2022 14:02
  5.13.131.***
  da din pacate instagram uite asa usor usor se transforma in facebook!
  1
  0
  Raportează
 • postat de Nu mai fiti creduli si naivi
  Duminică, 03 Iulie 2022 15:52
  89.137.231.***
  Instagram, facebook si alte asemenea nu sunt decat agentii de spionare in masa a populatiei iar in spatele lor e CIA. Punct! Datele colectate sunt folosite in scopuri dubioase dar si pentru profituri uriase.
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.