Sume importante investite în dezvoltarea inteligenței artificiale

Sume importante investite în dezvoltarea inteligenței artificiale
Adoptarea inteligenţei artificiale la scară largă nu mai este o alegere, ci o necesitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procentul organizaţiilor care investesc peste 30 la sută din bugetele lor de tehnologie în inteligenţa artificială (Artificial Inteligence - AI) va creşte la 49 la sută, până în 2024. Comparativ, în 2021, 19 la sută dintre companiile analizate au folosit peste 30 la sută din bugetele lor de tehnologie pentru proiecte de AI, arată un studiu global realizat de Accenture, citat de News.ro.

Doar 12 la sută dintre companii utilizează AI la un nivel de maturitate care atinge un avantaj competitiv, în timp ce majoritatea organizaţiilor încă experimentează tehnologia, conform studiului citat. ”Indiferent de industrie, impactul inteligenţei artificiale asupra companiilor este în creştere şi se accelerează. Cele mai mari companii din lume care au discutat despre AI în cadrul conferinţelor lor privind rezultatele financiare în 2021 au avut cu 40 la sută mai multe şanse să vadă o creştere în preţul acţiunilor - de la 23 la sută, în 2018. În plus, investiţiile în materie de inteligenţă artificială sunt în creştere. În 2021, 19 la sută dintre companiile analizate au folosit peste 30 la sută din bugetele lor de tehnologie pentru proiecte de AI. Până în 2024, procentul va creşte la 49 la sută", relevă studiul.

Compania care a efectuat cercetarea consideră că adoptarea inteligenţei artificiale la scară largă şi încorporarea ei mai profundă în toate aspectele afacerii nu mai reprezintă o alegere, ci o necesitate şi o oportunitate cu care se confruntă fiecare industrie, organizaţie şi lider. În timp ce ştiinţa inteligenţei artificiale este revoluţionară, valorificarea ei pe deplin este o artă pe care liderii trebuie să o practice în mod continuu.

Studiul "The Art of AI Maturity: Advancing from Practice to Performance" prezintă diferite strategii pentru a implementa cu succes inteligenţa artificială şi introduce un nou tip de indice care exprimă maturitatea AI a companiilor pe o scară de la 0 la 100. Conform raportului, maturitatea AI reprezintă gradul în care companiile îşi depăşesc competitorii într-o combinaţie de capacităţi fundamentale şi diferenţiate legate de AI. Aceste capacităţi includ tehnologia - datele, AI, cloudul - precum şi strategia organizaţională, conceptul de AI responsabil, sprijinul din partea executivilor, talentul şi cultura.

Citit 1486 ori Ultima modificare Duminică, 31 Iulie 2022 02:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.